Няколко любопитни факти относно мъжкия полов орган

Момент от традиционния фестивал, който се провежда в японския град Комаки. Огромният дървен фалос е символ на плодородието
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В тона на още държащото ни празнично и не особено трудолюбиво състояние на духа и тялото, решихме да продължим с ведрото настроение. Така че на прицел е най-обсъжданият мъжки орган, за който се носят какви ли не митове и истини, с които решихме да ви запознаем накратко.

* Когато мъж от китайския императорски двор бил кастриран, той окачвал на врата си бурканче, в което съхранявал отрязаните си тестиси, като за целта се приготвял специален разтвор за съхранението им.

* Елините имали множество фалически богове - Хермес, Приап. Едно от най-популярните божества в Древен Рим пък било Бакхус - пенис божество на виното и веселието.

* Популярният американски художник Анди Уорхол често рисувал с пенис.

* За първи път за виагра се заговори през 1998 г. В момента, в който синьото хапченце добило популярност, едни от най-заетите медицински специалисти се оказали уролозите.

* Деликатес в китайската кухня са тестисите от различни животни. Предпочитани са тези от магаре, елен и дори от змия, като при поднасяне се поливат обилно с лютив сос.

* В японския град Комаки се организира особен за повечето порядки фестивал. Местните честват плодородието, а традицията предвижда началото на празненствата да започне с обиколка на града, в която основно действащо лице е дървена скулптура на огромен мъжки полов орган в ерекция. Въпросният фалос тежи 400 килограма.

* Пенисът, по който са примирали най-голям брой жени е бил този на Фатефехи Паулах - владетел на Тонга, за когото се счита, че е преспал с 37 800 жени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти