Кое помага на хората да експериментират в секса

Сън или реалност
Снимка: Thinkstock

Ново европейско проучване е установило, че 59% от хората са превърнали в реалност сексуални фантазии, които са се появили в съня им. Изследването показало още, че 93 на сто от анкетираните редовно имали еротични сънища, а над 25% сънували интимни истории през няколко дни.

Освен настоящия партньор или партньорка хората често виждат в еротичните си сънища свой приятел или приятелка. Втората най-популярна фигура в еротичен сън е бивш партньор, следван от човек, когото сънуващият харесва в реалния живот, и знаменитост. 25 на сто от запитаните имали еротични сънища с хора от обкръжението си, към които не били привлечени.

61% от хората признават, че има скрито значение в еротичните сънища. 70% заявили, че е най-вероятно да имат такива сънища, когато се чувстват притеснени в сексуален план. 53% от участвалите в допитването жени споделят, че сънуват секс с човек, към когото не изпитват физическо влечение, спрямо 28 на сто от мъжете.

Дамите много по-често обсъждат значението на сънищата си със своя партньор. Това правят 62% от представителките на нежния пол в сравнение с 54% от господата. 39% от хората редовно се събуждат по средата на еротичен сън и съжаляват, че не са го видели до края. 69% от анкетираните признали, че им се иска да правят секс веднага след еротичен сън. А 99% коментирали, че изпитват наслада от еротичните си сънища.

Всичко може да предизвика еротичен сън и правенето на секс или гледането му преди това не е значим фактор, казват две трети от участниците в изследването. То било осъществено сред 1855 души.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти