Откъде пък ти хрумна да се развеждаме

E, имахме и безоблачни моменти
Снимка: Getty/Guliver

Ако чуете изневиделица и без логична обосновка фрази, изречени от жените до вас като "Не издържам повече" или "Искам развод", не търсете автоматично вината в себе си, защото британски анализатори за кой ли път излизат с гръмко проучване, в което обясняват, че представителките на нежния пол притежават т.нар. "ген на развода".

Точно той предопределя до голяма степен развоя на брака и по-нестабилните семейни отношения. Освен това дамите с такова унаследяване доста по-трудно биха склонили да се омъжат, а ако го сторят - над половината от тях изпитват постоянно чувство на тъга от неудовлетворяващата ги връзка, което моментално рефлектира и върху отсрещната страна.

Учените са на мнение, че въпросният ген подтиска отделянето на хормона окситоцин, който помага на майките при раждане, съкращавайки матката, а освен това е важен компонент в поддържането на сексуалното удоволствие.

Експертите са достигнали до тези резултати, след като анкетирали 1800 двойки, които били заедно над пет години. Именно нивата им на окситоцин били показателни доколко силни и успешни са тези партньорства.

Мъжете също не правят изключение от биологичното правило, защото и при тях се наблюдава гореспоменатия ген, само че в случая същият отговаря за стойностите на друг хормон - вазопресин, влияещ върху способността на силния пол да бъде верен на половинките си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти