Правила на брака, които може да нарушим

Правила на брака, които може да нарушим
Снимка: Thinkstock

Има много статии и книги, даващи разнообразни съвети как да изградим здрав и щастлив брачен съюз. Понякога, обаче, нарушаването на правилата може да помогне повече от спазването им.

Барбара Бартлейн – психотерапевт и автор на книгата "Защо изобщо се омъжих за теб“, посочва няколко от съветите, които със сигурност сте чували, и които може да пробвате да не слушате.

Не си лягайте ядосани
Това е може би най-разпространеното правило и има своята положителна страна. Но замислете се – лесно ли е да водиш спор и да се опитваш да изясниш нещо с половинката вечер, когато си изморен и това те прави още по-изнервен? Понякога добрата почивка през нощта може да свърши чудеса, а и не напразно хората са казали "Утрото е по-мъдро от вечерта“.

Бъдете на 100% честни
Колкото и да ви се иска, честността не винаги е най-добра политика. Не става въпрос да лягате и ставате с лъжа на уста, но понякога е по-удачно да премълчите нещо, за което сте сигурни, че би породило скандал с партньора ви.

Никога не почивайте разделени
Много двойки живеят с мисълта, че щом са заедно, значи са залепени един за друг. Понякога два-три дена, прекарани разделени, могат да се отразят чудесно на връзката ви. Идете с приятелки на спа уикенд или го оставете да иде за три дена с неговите приятели за риба на палатки. Ще ви подейства освежаващо.

Не трябва да спите в отделни легла
Да се гушкате е чудесно, но може би някои от вас ще усетят, че след няколко години ви се иска да почувствате малко простор и независимост. В такива случай спането в отделни легла ще ви се отрази чудесно, особено ако някой от двамата хърка. Само не трябва да позволявате това да повлияе зле върху сексуалния ви живот.

Трябва да споделяте хобитата си
Отново се повдига въпросът за прекарването на време заедно. Давайте си въздух един на друг и не ревнувайте от неговото хоби. Добре е за мъжете да имат някакви странични занимания, с които да си отвличат вниманието и да не виждат колко време вие прекарвате по магазините с приятелки. Хобито предполага малко свободно време, което да прекарате насаме със себе си и любимото си занимание и да си дадете почивка от ежедневието.

Прочетете още:

11 пъти секс на месец за щастлив семеен живот

Свещени съвети за любовта от папа Франциск

Как да разрушите брака си в 5 лесни стъпки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти