Съвети за перфектния маникюр

Съвети за перфектния маникюр
Снимка: Thinkstock

Михаела Петрова беше написала преди време специално за Edna.bg статията – "Никой не е по-голям от часа ми за маникюр".

Аз самата винаги съм била на мнение, че добре поддържаните нокти са един от основните белези на женственост. Не е нужно да имате дълги нокти в сладострастен червен цвят или с рисунка на всеки от тях , за да се каже, че имате красив маникюр.

Важното е ноктите да бъдат добре оформени и най-вече – да са чисти и без обелен лак по тях. За да имате красиви нокти, не е необходимо и да ходите всеки месец на маникюрист и да давате излишни пари (разбира се, ако можете да си го позволите е чудесно, пък и това е малко време за вас самите). Съвсем спокойно можете да си направите хубав и траен маникюр у дома.

Един от големите специалисти по маникюр е Том Бачик (точно така, мъж е). Той се грижи за ноктите на световноизвестни дами като Виктория Бекъм, Гуен Стефани, Бионсе и други.

Именно той дава няколко практични и полезни съвети за това как да си направим колкото се може по-хубав и траен маникюр в домашни условия.

За да избегнете рязането на кутикулите, Том съветва да се грижите за тях от време на време. Най-лесният начин е, докато се къпете и кожата е омекнала и сапунисана, да избутате кутикулите навътре.

Ако не го правите регулярно, в началото може тази процедура да ви се стори леко болезнена. Важно е обаче да го правите, за да не се появяват излишни кожички, нокътната плоча да е добре оформена и да не се налага да се изрязват кутикулите.

След това идва пиленето на ноктите. То трябва да се случва с по-фина пила, за да не се назъбва излишно нокътят. Също така самото заглаждане на плочката трябва да се случва съвсем леко и с много фина пила, защото в противен случай нокътят може да започне да се нацепва.

Според Том противно на всеобщо битуващото мнение, ноктите не трябва да са били накисвани във вода, преди да се лакират. Колкото по-сухи и твърди, толкова по-добре, за да се запази лакът по-дълго върху тях.

Също така преди да започне лакирането, можете допълнително да почистите с тампонче с ацетон. Освен, че нокътят трябва да е сух, по него не трябва да има каквито и да било следи от лак.

Нанасяте основа, а след нея и цветният лак. Тук Том дава поредния добър съвет – не раздрусвайте шишнцето, преди употреба, тъй като така ще го наситите с въздух и ще се получат балончета, които правят лака нетраен. Много по-ефективно ще е, ако разтъркате шишенцето в дланите си.

Преди да нанесете топ лак, се уверете, че долният пласт е наистина добре засъхнал. Топ лаковете изсъхват по-бързо от цветните и ако го нанесете, докато още долният слой е влажен, ще доведе до привидно изсъхване на лака и после лесно размазване или получаване на вдлъбнатини при натиск.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти