Познавате ли тези видове маникюр?

Познавате ли тези видове маникюр?
Снимка: Thinkstock

Доброто състояние на ръцете и ноктите на всяка дама показва уважението й към околните и към сама нея.

Не е нужно да имате умопомрачително дълги нокти или изкусно изрисуван маникюр, за да изглеждате добре. Нужно е просто да поддържате ноктите си, да не си позволявате никога те да бъдат изгризани, с обелен лак и най-вече мръсни.

Що се отнася до маникюра, той може да е в най-разнообразни цветове, с различни шарки и помощни разкрасителни материали като камъчета и други аксесоари.

Забележително направени нокти може да разгледате в галерията ни тук, а освен това ще ви представим няколко вида маникюр, с които може би не сте запознати.

Японски маникюр
Това представлява система за грижа за ноктите, която подпомага подхранването, укрепването и растежа на изтощените, склонни към чупене и разслояване нокътни плочки. Този вид маникюр се препоръчва след свалянето на изкуствени нокти, когато естественият нокът има нужда от интензивно възстановяване.

Японският маникюр се базира върху продукти с голямо количество натурални съставки като пчелен восък, екстракт от краставица, частици от перли, също и ефективни клетъчни строители като керамиди и цинк.

Горещ маслен маникюр
Много подходящ за суха кожа на ръцете и кутикулите. Той възстановява сухата кожа след една седмица. Процедурата е подходяща и за детски маникюр.

Основният компонент е лосион за горещ маникюр. Благодарение на голямото количество полезни съставки, които се съдържат в него, той хидратира, омекотява и подхранва кожата на ръцете. Загрят в миниатюрна ваничка, лосионът се налива в пластмасова купичка за еднократна употреба.

Горещият маникюр се отнася към категорията мокри. В хода на процедурата кожата и ноктите омекват, въпреки че затова не се използва вода, а специално масло или термолосион. Той е наситен с колаген, витамини и ланолин.

Американски маникюр
Този вид логично е разпространен в Щатите, откъдето получава и названието си. Неговата особеност е в сочните, ярки тонове на лака, които се нанасят на дълги овални по форма нокти. По цвят лакът трябва да съответства на цвета на червилото, допустима е разликата само от един тон.

Маникюр в стил Беврли Хилс
При него се използва лак в естествен пастелен цвят. Покрива се цялата повърхност с един цвят, без да има никакви резки преходи от основата до върха на ноктите.

Испански маникюр
Той е с дълбок, наситен цвят на лака. Такъв маникюр е идеален за тънки нокти, защото визуално уплътнява пластините. За изпълнението му може да се използват и не толкова ярки цветове, например, да се нанесе бежов цвят, а отгоре бледо розов.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти