Нарушете правилата на гримирането

Нарушете правилата на гримирането
Снимка: Thinkstock

Когато става въпрос за красота, не може да има граници.

Всяка година се появяват нови тенденции в гримирането и правила за подбор на продукти и цветове, но в крайна сметка почти няма неща, които да не може да приложите и с които да експериментирате.

Има, разбира се, някои правила, които е добре да се спазват, но ние ще ви запознаем с тези, които спокойно може да нарушите.

Миене на лицето сутрин
Разбира се, това е чудесен начин да се освежите, но чешмяната вода далеч не е най-доброто, с което да почиствате лицето си. Тоник, специално подбран за типа на вашата кожа, може да бъде далеч по-ефективен.

Блясъкът е само за тийнейджъри
Става дума за различните фон дьо тен, сенки и перли с бляскащи частици. Няма проблем да предадете акцент на грима си, особено ако е вечер и ще излизате. Важно е единствено да не прекалявате с броката и да не се обливате от глава до пети с него. Лосионите за тяло, които придават блясък, са много актуални през лятото, особено когато сте постигнали бронзов загар. Гланцовете за устни с блясък също са изключително популярни.

Задължително ползвайте черна спирала
Няма никакви ограничения в цвета на спиралата ви за мигли! Цветните тоново обаче могат да разнообразят визията ви. Пробвайте следния трик – от едната страна на миглите сложете черна, а от другата страна цветна спирала. Черната спирала може да изглежда прекалено тежко и натрапчиво на дневна светлина, затова пробвайте с кафяв цвят. Това е мек, земен тон, който стои особено добре на блондинки. Безцветните спирали също са добър вариант, особено когато искате само да подчертаете миглите си и те да изглеждат максимално натурални.

Червени могат да бъдат само червилото и лака за нокти
Разбира се, кървавочервените устни и маникюр са неостаряваща класика, но ако искате да си вземете червен руж, изобщо не се възпирайте. Важно е да внимавате колко от него нанасяте на скулите си.

Гримът трябва да пасва на дрехите ви
Хубаво е да съобразявате цвета на дрехите с това, което слагате на лицето, но се замислете - ако сте с розова рокля, дали би било естетически красиво да сте и с розови сенки, червило и руж? Доверете се на вътрешната си преценка! Освен това гримът може по чудесен начин да разнообрази визията ви. Например, ако носите бял костюм, да използвате сини сенки, или ако сте с черна рокля, да нанесете зелен молив на очите. Цветовете трябва да са приятен акцент към външния ви вид.

Спирала се слага и на двата клепача
Всъщност, може спокойно да подчертаете леко миглите само на горния клепач, а долният да оставите незасегнат. Така няма да си личи толкова силно, че сте гримирани, а и ще избегнете роненето на спиралата под очите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти