Няколко лесни и ефективни трика в гримирането

Няколко лесни и ефективни трика в гримирането
Снимка: Thinkstock

Да се гримираш успешно и красиво не е никак лесна задача. На някои сякаш им идва отвътре, но други трябва да полагат усилия и много старание.

Предлагаме ви няколко гримьорски трика. Някои може да ги знаете, други не.
Прочетете, тествайте и намерете най-добрият вариант за себе си.

Със сигурност сте се сблъсквали с проблема сенките ви за очи да се събират в гънките на миглите. Това може да го избегнете като с помощта на пръста си нанесете малко сух дезодорант върху клепача. Може да използвате и пудра, която да сложите като основа за сенките.

Разнообразете черната си очна линия като използвате нов цвят. Може да се доверите на тъмните цветове в кафяво, лилаво и синьо. Те ще помогнат на погледа ви да изглежда по-изразителен и не толкова тежък, както с черната очна линия или молив.

Разбира се, белият молив, нанесен на долния клепач, също ще ви помогне да направите оптично очите ви да изглеждат по-големи.

Ако не искате фон дьо тенът ви да седи тежко на лицето и да се забелязва отдалече, то задължително нанесете подходящ хидратиращ крем на кожата. Веднага след това нанесете фон дьо тена и дори и да се смесят двете субстанции, не се притеснявайте, така кожата ви ще изглежда по-натурална и по-свежа.

Когато искате лакът на ноктите ви да засъхне бързо, което може да е дълъг и досаден процес, просто потопете ноктите в купичка с много студена вода. Ефектът е моментален.

Ако имате перли за лице, може да сте се сблъскали с проблема да си мислите, че те вече не ви вършат работа, защото не отделят същия цвят като преди. Това може да се дължи на следния феномен - като нанасяте перли с четката на лицето, често част от фон дьо тена, пудрата или крема за лице остава по косъмчетата на четката. После като потупате с нея обратно перлите, по тях полепва този фон дьо тен или крем, като постепенно образува обвивка.

Именно тази обвивка ви пречи да извлечете достатъчно цвят от перличките. Решението е да ги намачкате малко, колкото леко да се разтрошат. Не е нужно да ги правите на прах, а просто да се справите с този своеобразен защитет слой, които са придобили.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти