Козметиката, от която не трябва да се лишаваме

Козметиката, от която не трябва да се лишаваме
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Не е нужно да имате пълна козметична чантичка с всевъзможни продукти, за да сте сигурни, че винаги ще изглеждате по най-добрия начин. Понякога е нужно съвсем малко, за да изградите чудесна, свежа и красива визия.

Ще ви дадем няколко съвета за нещата, които винаги е добре да имате под ръка и ще ви свършат работа. Няма да изпадаме в излишно подробности, но ще се постараем да се спрем на най-важните.

Спирала за мигли и червило или гланц са задължителни за всяка жена. За тях си заслужава да дадете малко повече пари, но да сте сигурни, че разполагате с нещо наистина добро.

Дори и да не използвате ежедневно грим, пак е нужно да имате подходящ почистващ лосион или измиващ гел. Епидермисът се замърсява от околната среда – изгорели газове, прах и т.н., отделно на това, кожата се омазнява и има нужда да бъде старателно почистена.

Много жени не ползват крем за лице, тъй като смятат, че нямат нужда или чувстват кожата си добре и без да я мажат допълнително. Но крем или серум за околоочния контур е задължителен, особено след 25-28 години.

Ексфолиращите продукти също трябва да присъстват в козметиката ви. Не е необходимо да имате много и различни, но трябва да имате един, от който сте доволни и който успешно отстранява мъртвите клетки.

Честотата на ползване зависи от кожата, но все пак веднъж в седмицата е препоръчително.

Относно косата – дълбоко подхранваща маска трябва да е до шампоана и балсама. Тя в никакъв случай не се използва с интензивността, с която се прилагат те, но все пак веднъж или два пъти в месеца трябва да се прилага, за да бъде косата здрава и да се предпази от цъфтежи.

Слънцезащитният лосион не се използва само на плажа, а трябва да се прилага редовно върху всички части от тялото, които са изложени на пряка слънчева светлина.

Разбира се, зимата не е нужно да сте кой знае колко старателни и последователни в предпазването на кожата от слънцето, освен ако не практикувате някакъв зимен спорт. Колкото повече се затопля времето обаче, значи толкова по-силни стават слънчевите лъчи и слънцезащитният лосион се превръща в необходимост.

Никога не оставяйте без парфюм или поне дезодорант. Също така, ако още не сте си създали навика да ползвате подходящ лосион за тяло след баня, то ви е време да откриете колко нежна, хидратирана и благоуханна ще стане кожата ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти