Забранена зона за хората с добър моден усет

Кристина Агилера позира пред фенове преди церемонията по раздаването на американските филмови награди на MTV през юни 2010-а
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Християн Немски


Най-старата професия не излиза от актуалните тенденцииВ този параграф строяваме всички онези популярни жени, които дават луди пари, за да изглеждат толкова евтино и меко казано вулгарно.

С мъка на сърцето първа в графата се нарежда жената гласище Кристина Агилера, но уви и огромният й талант е безсилен пред кичозните модни решения, на които ни подлага почти винаги щом мине по червената пътека. Въпреки че притежателката на пет награди ''Грами'' със сигурност не е абонирана за телевизия ''Планета'', нейните дизайнерски хрумки са от един трагикомичен калибър с родната поп фолк кръчмарска действителност.

Те са предимно голи или много зле облечени. Всичко розово, оскъдно и плюшено е добре дошло, а ако кристалите по дрехите се изравняват по брой с тези на полилей от Бъкингамския дворец всичко е повече от чудесно. В тази дисциплина за златния медал се борят британският еротичен модел Кейти Прайс, Памела Андeрсън и вече покойната Ана Никол Смит.

Не ги бяхме чували, но след като вече ги видяхме на церемонията по връчването на американските награди на МТV провела се в края на август тази година, титлата за модна катастрофа на годината им е в кърпа вързана. Всъщност става въпрос за цялата плеяда от участнички в придобилото огромна популярност отвъд океана риалити Jersey Shore (от англ. ''Брегът на Джърси''), излъчвано по MTV от 2009 г. насам и проследяващо живота на няколко американки със смесен произход (виж галерията горе).

Ако можеха да се обличат така добре, както и пеят
Петте октави принадлежащи на Марая Кери я превръщат в балсам за ушите, но много често изборът на дрехи е правен на сляпо от 41-годишната дива. Редовно се сприятелява с натруфените бижута, еднометровите деколтета и неправилните за нейната обемиста фигура кройки.

Бритни Спиърс беше примерна поп принцеса с ученически плитки, която неусетно се превърна в неконтролируема, проблемна и не искаща да порасне бяла жена. От няколко години насам не може да нацели нито един хит, което се отнася и за това, с което е облечена. Извън сцената бърка публичните места с пижамено парти у най-добрата си приятелка.

Голяма жена в пряк и преносен смисъл, чиито недостижим глас ни радва вече пет десетилетия. Тя може да няма кралско потекло, но дарбата й заслужено я коронова като кралицата на соула. Миналата година Арета Франклин пребори тежко заболяване и отслабна драстично, но любовта й към рокли натруфени като коледна елха я съпътства навсякъде. Явно за нея всеки ден е празник, макар и с абсурден силует.

Още една кралица излиза под светлините на прожекторите директно от щата Тенеси, където се ражда кънтри легендата Доли Партън. Страхотно сценично присъствие и топъл глас носи това 65-годишно момиче, за което ресните висящи от всеки тоалет, лачените обувки на безкрайно висок ток и 5-сантиметровият маникюр в яркочервен лак са нейна запазена марка.
"Нямате представа колко пари пръскам, за да изглеждам толкова евтино", споделя редовно из публичното пространство изпълнителката на Jolene.

Да умреш от скука
Ако някой се сети за филм с участието на Кейти Холмс ще получи награда от екипа ни. Добре, че Том Круз я взе за жена, с което най-накрая получи централна роля на примерна съпруга и все по-безлична персона. Явно модните съвети на близката й приятелка Виктория Бекъм са останали само глас в пустиня.
Изглежда толкова безинтересно, че се чудим защо още ви занимаваме с нея.

Момичето с китарата Тaйлър Суифт обра куп награди на MTV и ''Грами'' по необясними за нас причини, но явно безумно скучната й визия и дълбоко приспивно кънтри творчество се харесват в родината на хот-дога. Къдрокосата девойка е по-захаросана и от крем карамел, но този път на драго сърце ще пропуснем поредната лигава изява в компанията на нейния репертоар.

Още една изпълнителка от кънтри жанра, която се опитва да бъде актриса, но никак не й се получава е 19-годишната Майли Сайръс. Стана популярна със сериала ''Хана Монтана'' (Hannah Montana), а след това се снима и в няколко треторазредни лигави комедии. При личния й гардероб положението е не по-малко плачевно, а там властващите сили са тъгата и еднообразието, които никак не подхождат на една подрастваща тийнейджърка с купища авоари за харчене.

Все по-трудно ни е да се задържим в тази отегчаваща категория, но няма как последния влак за нея да не хване и актрисата Миша Бартън. Всички помним сериала ''Кварталът на богатите'' (Тhe O.C.), в който тя играеше разглезено и богато момиче, но след него основно я свързвахме с нестихващи алкохолни опиянения и редовно гостуване в психиатрични клиники. Пожелаваме й да намери пътя към себе си и незабавно да изхвърли купищата рокли ''тип медицинска престилка", с които така обича да се появява пред очите на света.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти