Силно българско присъствие в Седмицата на модата в Ню Йорк

Перфектна жена в несъвършена ситуация - в живота Таня не би заложила на естествена кожа
Снимка: Getty/Guliver

Кристина Гочева

Дори да са чужди на мирогледа ви всякакви националистически възгледи, няма как да не ви стане приятно, че малката ни страна е представена подобаващо за пореден път в Ню Йорк, от голямото ни момиче - топ моделът на "Визаж" Таня Илиева.

Адекватното и професионално нейно присъствие в дефилето на испанеца Мигел Адровер съвпада с важен момент за дизайнера, който изчезна от модните подиуми за осем години, след като негови творения в близкото минало, свършваха, преди да са стигнали до витрините.

В първата си колекция Out of My Mind от 2004 г. насам, модното послание на автора излиза извън физическата форма и прави глобален прочит на отношенията Америка-Куба, Египетската революция и съвременното робство, свързано с финансите. Претворените мотиви от древността и съвремието на Египет, по мнението на критиците, отново ще преподредят пъзела на модата.

След дебют на Седмицата на модата в Голямата ябълка през пролетта на 2009 г., Чадуик Бел показа най-новите си тоалети под мотото "Перфектна жена в несъвършена ситуация". Таня Илиева разходи елегантни произведения на дизайнера, решени във "Франкенщайн шик", под драматизма на зловещ музикален фон. Истинско наслагване на контрасти, с което Бел обрисува визията на жените за есента на 2012 г.

Тази година ще видим Таня в рекламен клип на "Пантен" (Pantene) и в поредица от каталози на престижни модни брандове. А дългия път на професионалната й реализация като модел ще бъде акцент в новия брой на щатското лайфстайл списание The Ground Magazine.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти