Отново протести срещу "Victoria's Secret"

Едни от най-успешните модели на "Victoria's Secret" - Миранда Кър, Роуз Хънтингтън Уайтли, Кандис Суонпол и Доуцен Кройс
Снимка: Getty/Images

Известната марка за луксозно бельо "Victoria's Secret" не веднъж са били критикувани, че избират прекалено слаби момичета за рекламни лица на продуктите си.

От компанията отричат това и дори подчертават, че в сравнение с останалите им конкуренти от бранша дори избират модели с повече извивки.

Сега обаче организацията "About-Face" са решили да организират протест пред офиса на "Victoria's Secret" в знак на несъгласие с това, че компанията представя нереалистични, според протестиращите, образи на женската красота.

Група жени с се събрали пред магазин за бельо в Сан Франциско и протестират с плакати с надписи "Заклевам се да обичам тялото си".

Протестиращите носят единствено бельо и без притеснения показват по-пълните си фигури, като именно това е идеята им – да покажат, че харесват телата си, които не са съвършени като тези на "ангелите" на "Victoria's Secret".

Основното им послание е, че една жена няма нужда да бъде с мерки на модел, за да се приема за красива и сексапилна.

Освен това те искат да накарат модните компании да започнат да показват и друг вид жени в своите реклами, а не само дългокраки, слаби и сякаш съвършени момичета.

Интересното обаче е, че вече има редица марки, които са се съсредоточили върху по-едрите жени като пазарен дял и избират едри модели да представят колекциите им.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти