Oт Париж до Бомбай

Перли, метални синджири и полускъпоценни камъни са превърнати в аксесоари- акценти
Снимка: Chanel

Кристина Гочева

Броени дни преди настъпването на 2012 година, Кайзер Карл представи своя пореден артистичен сюрприз.

След модни маршрути до Москва (2009 г.), Шанхай (2010 г.) и Византия (2011 г.), дойде ред и на колекция посветена на индийския мегаполис Бомбай - прочут с многобройните си пазари, архитектурни забележителности и Боливуд.

Разпознаваемата стилистика на Шанел и комбинирането й с елементи от традицията на Индия е по силите само на творчески гений от калибъра на Лагерфелд. В микрокосмоса на Индия - Бомбай (Мумбай) се срещат древността и съвремието.

Пренаселените улици, схлупените къщурки и пъстрите пазари са контрапункт на модерните сгради, луксозните бутици и боливудското кино. Карл никога не е стъпвал там, но намира представата за място, на което не си бил за още по-вдъхновяваща. Това усещане оставя и дефилето на неговите модели.

Индийски сарита, копринени материи, изобилие от аксесоари, разиграни до прецизна вманиаченост по детайла и разхвърляни в елементи, буквално от петите до главата. От акценти върху обувките и гривни на глезените, през характерните за марката перли около врата, до декориращи челото тиари и халки за нос.

Туидът, превърнал се в емблема на френската модна къща, кореспондира в хармонична непоклатимост с изящни дантели, многобройни камъни и мъниста, материи с метални отблясъци, лен, памук и ефирен шифон.

Този материал е специално написан за Edna.bg от Кристина Гочева.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти