Новите диктатори в модата - II част

С модните си колекции Виктория Бекъм успя да излезе от дебелата сянка на футболна съпруга
Снимка: Getty/Guliver

Кристина Гочева

Виктория Бекъм

Природата на Виктория Бекъм е удивителна – колкото повече хора я възприемат просто като футболна съпруга и неуспяла певица, толкова повече тя се стреми да покаже креативната си индивидуалност, извън невзрачните подскоци на Пош Спайс в момичешката група, където беше предимно част от фона и не блестеше с вокални солови партии.

Трябва да признаем, че през 2012 г-жа Бекъм е на път да изпълни житейската максима на Мечо Пух, защото излезе от масовката и се справи с приятно изненадващи решения и за пролет-лято, и за есен-зима. Впечатляващ минимализъм и в същото време щедра демонстрация на женствен силует с вариации от  романтична невинност до фатално привличане.

Наим Кан

Ако има тънка сюжетна линия, която да обединява новите модни диктатори, това определено е първата дама на САЩ Мишел Обама. Нейните стилистични решения изстрелват поредната звезда към модния небосклон – достатъчно е само да облече някоя рокля на събитие и медиите веднага обявяват новия си любимец.

Още на първата официална вечеря, дадена от съпруга й при посещението на индийския премиер Манмохан Сингх, името на 54-годишния дизайнер от индийско-американски произход  Наим Кан напусна дискретния уют на кръга от модни познавачи и го превърна в третият най-търсен човек в "Гугъл" на територията на Щатите. 

Малко закъсняло признание за Кан, който живее между фини и скъпи материи от дете (кралските фамилии в Индия са облечени от баща му и дядо му) и създава впечатляващи модели от 2003 г. 

Джоузеф Алтузара

Французинът, живеещ в САЩ - Джоузеф Алтузара, учи балет,  преди да открие истинската си любов – модата. Тя го отвежда в ателието на Марк Джейкъбс, където младият дизайнер стажува.

През 2009 г. излиза първата му колекция. Подчертаният интерес към формите на женското тяло умело му проправя път в модните среди и звездните гардероби на Ким Кардашиян, Шанел Иман и Лейтън Мийстър.

Миналата година Алтузара спечели престижната награда CFDA/Vogue Fashion Fund Award, a следващата цел на амбициозния дизайнер е да създаде своя линия мебели.

Джад Гандур

Наричан новият Ели Сааб заради ливанските му корени и тънкото чувство за елегантност,  женственост и френски шик, Джад Гандур завършва най-престижния университет по текстилен дизайн в Бейрут през 2009 г.

Първата му колекция е инспирирана от ориенталската мистика и съвсем логично талантът  на младия дизайнер е оценен подобаващо от кралските особи на Обединените арабски емирства.

Пролетта на 2012 г. идва с колекцията "Сахара", при чието представяне, за ужас на природозащитниците, в клетки на сцената са затворени малко тигърче и лъвче, а на сафари стила е отредена главната роля.

Вижте повече от новите модни диктатори ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти