Маестрото на роклите от Бейрут

Ели Сааб, Седмица на модата в Париж, 7 март 2012
Снимка: Getty/Images

Кристина Гочева

Вижте повече от колекцията на Ели Сааб тук

Ливанецът Ели Сааб винаги е твърдял, че "жените са луди за блясък, но не трябва да стават жертви на модата". Почти 10 години след като дизайнерът показа своята първа колекция висша мода в Париж, на дневен ред отново имаме блясък. За сезон есен-зима 2012-2013 обаче, той е примесен с футуристичната меланхолия от филми като "Метрополис" на Фриц Ланг и "Blade Runner" на Ридли Скот.

Темата се оказа златна мина за вдъхновение на дизайнерите този моден сезон, а Ели Сааб (Elie Saab) интерпретира визията като добави мрачен градски дух в богататите си дамски модели. И подсили усещането с "Love Тheme“ на Вангелис и роботизирана армия от модели с плътен бретон и ледени погледи.

Дефилето откри невръстната сензация Карли Клос в костюм с пола в два нюанса на блестящ туид. Ревютата на Сааб винаги се развиват тематично – сега стартираха със сиви нюанси от цимент до асфалт, последвани от къси кожени пелерини, провокативни рокли с вмъкнати елементи от дантелена паяжина и модели в пясъчни цветове.

Краят на шоуто, маестрото на роклите от Бейрут превърна в червен килим. Богини в зелено, злато и сребро, обсипани с хиляди блестящи малки детайли, се появиха на сцената, сякаш за да получат статуетка "Оскар“. Неслучайно Сааб стана известен когато през 2002 г.  "най-добрата актриса” Хали Бери се появи с негова рокля на наградите “Оскар”.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти