Мохамед Али стана лицe на "Луи Вюитон"

Емблематично лице
Снимка: Getty/Guliver

70-годишният легендарен американски боксьор Мохамед Али е избран за лице на най-новата кампания на модна къща "Луи Вюитон" ("Louis Vuitton"), свързана със семейните ценности.

Снимките са направени в дома му в Аризона, а на тях великият спортист е в компанията на един от своите внуци. Фотосесията е заснета от Ани Лейбовиц и ще бъде разпространена в международните медии от утре (15 юни).

"Мохамед Али е изключителна личност и сме поласкани, че една жива легенда като него се съгласи да участва в нашата кампания", допълни изпълнителният директор на "Луи Вюитон" Ив Карсел.

Той сподели, че портретът на Мохамед Али и внука му показва по много точен начин приемствеността между поколенията, която е основна цел за бранда.

Слоганът на кампанията гласи: "Някои звезди ти показват пътя", а предишни лица на въпросната инициатива са били Франсис Форд Копола и дъщеря му София, Анджелина Джоли, спортното семейство Андре Агаси и Щефи Граф, Катрин Деньов, Михаил Горбачов и др. 

* Мохамед Али (роден като Касиус Клей) е един от най-успешните боксьори на всички времена. Бил е многократен световен шампион, а на Олимпиадата в Рим през 1960 г. печели златен медал.

Извън бокса той винаги е бил запален филантроп и социален активист, който смело се е борил срещу сегрегацията в САЩ от края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век.

През 1999 г. списание "Sports Illustrated" и "Би Би Си" ("BBC") обявяват Али за "Спортист на века". През 1984 г. той е диагностициран с болестта на Паркинсон, а на Летните олимпийски игри в Атланта през 1996 г. той запалва олимпийския огън. Прочутият спортист има четири брака, седем дъщери и двама синове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти