Седмицата на модата в Ню Йорк се движи на пълни обороти

Част от тоалетите на дизайнера Томи Хилфигър за сезон пролет/лято 2012
Снимка: БГНЕС

Християн Немски

Седмицата на модата в градът, който никога не спи вече се преполови, а ние ще ви разведем набързо по територията на ''Линкълн Сентър'' (Lincoln Center), който е домакин на събитието за втора поредна година.

Разбира се, списъкът на имената с моделиерите, които участват е безкраен, но засега се спираме на тези, будещи най-сериозно медийно внимание. Да започнем с доайенът сред тях, който е и един от основателите на съвременната американска мода носеща названието Дона Карън. През 2008-а ПЕТА (PETA) поведе кампания срещу нея, защото използва животински продукти в артикулите на своята компания.

За сезон пролет/лято 2012 нейните предложения са много пъстри, като акцент си остават капелите с големи периферии и обувките на висока платформа с каишка около глезена.

Асиметрията се забелязва, както при кройките на ризите, така и при тези на роклите и полите. Дрехите изглеждат удобно, но не и незабележимо. Вижте идеите на Дона онагледени тук.

Кога успя да роди четвъртото си дете и вече е готова с поредната колекция от шикозни дрехи. Сетихте се от раз, че става дума за Виктория Бекъм. Пеенето така и не стана нейната сила, но в творенето на облекла преоткри попрището, в което май наистина си я бива. И като гледаме какво е сътворила този път, определено се радваме, че заряза музиката и се насочи към модния подиум. В тоалетите на мисис Бекъм ухае на класно поведение, но най-изненадващите дизайнерски хрумки тук са равните обувки (тип пантофки), имайки предвид, че Пош Спайс не слиза от токчета под 12 см. Да не пропуснем и огромните чанти, които варират от бежов до ярко оранжев десен. Вики, с тази колекция получаваш отличен от нас!

Продължаваме нататък с 60-годишния Томи Хилфигър. Той е изградил цяла модна империя за над 1,5 млрд. долара, а на нюйоркската седмица на модата дрехите му се къпят в ярки и смели цветови комбинации. Сред тях са кокетни гащеризони и рокли (тип роба), с които лятната прохлада е гарантирана, а и излишните килограми се прикриват умело в такава кройка.

До края на тази модна фиеста на територията на западен Манхатън се очакват и дефилетата за пролетно-летния сезон на имена като Келвин Клайн, Ралф Лорън и Нарсизо Родригес.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти