Мода за благотворителност

Мода за благотворителност
Снимка: Getty/Images

Виктория Бекъм е един от най-успешните дизайнери на дрехи в последните няколко години.

Наскоро тя продаде 600 от дрехите, които е обличала на червения килим.

Сега съпругата на Дейвид обясни защо го е направила.

Всички приходи отиват в помощ на благотворителната организация Mothers2mothers, която образова ХИВ-позитивни майки в Субсахарска Африка как да не заразят децата си с вируса.

Виктория обясни защо е решила да продаде дрехите си, вместо да ги остави като спомен за дъщеря си Харпър.

"Благословена съм да имам красива дъщеря, на която да предам много неща. Но има свят, в който майките опитват да не предадат вируса ХИВ на новородените си бебета.

Има свят, в който майките се борят да получат лекарства за дъщерите си. Моите дрехи имат по-голяма стойност, ако бъдат продадени онлайн, отколкото ако стоят в гардероба 20 години заради Харпър (дъщеря ѝ – бел. ред.).

Като продавам тези дрехи, привличам вниманието на обществеността и набирам средства за тази фантастична благотворителна инициатива", казва дизайнерката.

Тя признава, че раздялата с легендарните тоалети е емоционална, но с това иска да даде своя принос.

"Всички тези неща имат сантиментално значение. Те представят щастливите моменти с приятелите, със семейството. Представят спомените от сватбите, специалните събития и блясъка на червения килим.

Спомням си почти всеки случай, а ако не се сетя, винаги имам снимки! Бялата рокля Долче и Габана, с която бях на наградите на MTV, например е направена специално за мен. В онзи момент беше много важно аз и Дейвид да се обличаме еднакво", споделя тя.

"Всяка дреха разказва история. Да разгледам този архив от дрехи беше много забавно. Понякога го разглеждах с майка ми и сестра ми, друг пък с колегите от офиса…

Надявам се всеки, който купи нещо мое да го облича за специални поводи и да създаде собствени специални спомени", казва Виктория Бекъм. 

Тя, заедно със съпруга си, се включиха и в благотворителната инициатива на кофата с ледена вода, като и двамата се поляха. За какво точно става дума вече ви писахме и можете да прочетете ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти