Мис Швеция Валери Афало:

Мис Швеция Валери Афало:
Снимка: netinfo

Какво се случва с една Мис, когато спре да бъде мис? Обикновено продължава да се занимава с мода, но успехът не винаги е гарантиран.

В случая с Мис Швеция Валери Афало обаче успехът в модния бизнес е семейна черта.

Баща й е човекът, представил в Скандинавските страни Ив Сен Лоран, Кензо и Ралф Лорен.

Още на 10-годишна възраст Валери ходи с баща си на модни ревюта и присъства по време на сключване на сделките с модните гиганти.

След това, съвсем логично, пътят ѝ продължава в този бизнес. Кариерата ѝ като модел започва на 16, а през 2000 година е избрана за Мис Швеция.

Няколко години по-късно основава собствена модна марка - Valerie. От скоро е и моден експерт в Орифлейм, където се грижи за аксесоарите, които козметичната компания предлага в каталога си.

Какво вдъхновява един моден дизайнер, защо сивото е новото черно и как ще посрещнем пролетта, вижте в интервюто, предоставено специално за Edna.bg.

От какво се вдъхновява

"Отправната точка за нов модел дреха може да е дори малко парче плат", разказва Валери.

"Нещо малко ми грабва вниманието - комбинация от цветове или особена плетка. После започвам да си представям в каква дреха бих включила това малко нещо. Винаги правя дрехите за себе си, нося собствените си модели и се радвам, че има и много други жени, които също искат да ги носят".

"Искам дрехите и аксесоарите, които правя, да карат жените да се чувстват щастливи и красиви".

Денят на една модна дизайнерка

Валери разказва, че нейният офис е по-скоро като втори дом - уютен и предразполагащ. Вероятно това се дължи и на факта, че майка ѝ е неин бизнеспартньор.

Докато Валери обикаля модните столици в търсене на вдъхновение за новата си колекция, майка ѝ се грижи работата в офиса да тече гладко.

Типичният ден в модното студио преминава в разглеждане и избиране на платове, в търсене на идеалния десен, който ще превърне новата чанта или дреха в уникално произведение.

Въпреки че много обича работата си, Валери предпочита да прекарва ваканциите със семейството си и да прочисти съзнанието си изцяло от служебните задачи.

Само така, обяснява тя, мога да си почина, да се презаредя и да се подновя работата си по нова колекция пълна с енергия.

И като заговорихме за нова колекция, ето какви са съветите на Валери за пролетта на 2013.

Сивото е новото черно

Забравете всички тежки, черни аксесоари, които носихте цяла зима и опитайте нещо ново. Сивото е фантастичен цвят, който се съчетава добре с всички останали, също като черния, но е много по-жизнен и освежаващ външния вид.

Най-лесно е да добавите аксесоари в сиво към настоящия си гардероб. Чанта и портмоне например от релефно кадифе могат да напомнят отсега, че пролетта е близо. Нищо, че все още носим ботуши и дебели палта.

И съвет от Валери: "Не се страхувайте да експериментирате с нов цвят. Нека да е с елегантен дизайн, женствено и не прекалявайте с него. Това е тайната за добър моден вкус".

Пролетни набори

Валери използва много набори при дизайна на дрехите си. Надипленият плат придава мек и женствен завършек на всяка дреха и аксесоар.

Този сезон всички дизайнери предлагат в колекциите си такива елементи, без значение дали става дума за висша мода или прет-а-порте.

Валери обича да казва, когато говори за аксесоари: "Ако откриеш нещо, което наистина много ти харесва, вземи си го във всички цветове, за да се радваш на разнообразието".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти