Дворецът Версай оживя

Chanel ни върнаха в славните времена на Краля Слънце
Снимка: Getty/Guliver

Кристина Гочева

Представянето на всяка колекция на "Шанел" се превръща в събитие. В концептуално тържество на суетата, в което всеки детайл тежи на мястото си – от лейка на специфичната за чантите на марката баклавидна текстура до двойното лого, застинало като сълза по скулите на моделите. И този факт е предопределеност, защото Карл Лагерфелд е ненадминат, когато развива концепцията си.

Над двеста отбрани гости имаха възможност да се насладят на поредния творчески шедьовър, поднесен разточително и претенциозно сред градините на Версай – така, както "Шанел" могат да си позволят.

Модели с перуки в различни пастелни нюанси или в контрастиращо черно пресъздадоха аристократизма от времето на Мария-Антоанета - фишута и бродерии от скрина на времето хармонираха с модерни елементи и иновационни материи.

Рокли от муселин в пастелни тонове и снежно бяло, плисирани поли с висока талия, разкроени в ханша модели, напомнящи за кринолин, ръкави с пищна дантела върнаха времето назад и оживиха двореца Версай сякаш в славните времена на Краля Слънце.

В настоящето колекцията ни връща с деним, спортни обувки с дебела подметка и панталони до коляното тип капри.

Емблематичните за марката перли присъстват под формата на обеци. Широки ленти с кристали на шията допълват пищната картина, в която към елегантните решения в бяло е добавена бродерия в контрастиращ акцент, а свободата на движението се постига чрез ефирните материи на роклите.

Сред гостите бяха Ванеса Паради, актрисата с добър вкус Тилда Суинтън, стилистът Хайдер Акерман, любимият модел на Карл Лагрефелд Алис Делал.

Вижте повече от колекцията ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти