Чантите на пролет/лято 2015 – цветни, странни и разкошни

Чантите на пролет/лято 2015 – цветни, странни и разкошни
Снимка: Горен ред: Balenciaga, Alberta Ferretti, Alexander McQueen, Etro; по средата: Miu Miu, Marni, Moschino, Balenciaga; долен ред: Giorgio Armani, Alberta Ferretti, Etro

Биляна Божилова

Новият моден сезон идва с изкушаващо предизвикателство – да имаме поне по Edna от 11-те най-модерни чанти. Добрата новина е, че най-вероятно вече притежавате някои от тях и няма да се налага да правите крупна инвестиция в покупката на всичките.

Вярна приятелка на жената, чантата пренася и съхранява любимите ѝ вещи. Но това не е всичко. Чантата е и топ моден аксесоар, важен за цялостния стайлинг. Следователно, колкото повече чанти притежавате, толкова по-разнообразен ще е стилът ви.

Чудесно алиби да попълним всички липси за идеалната 11-ка на пролет/лято 2015, която изглежда така:

✔ От ярко жълто до охра
✔ Огромни чанти (“tote bags”)
✔ Тип „кофа“  (“bucket bags”)
✔ Супер мини
✔ С флорални мотиви
✔ Многоцветни
✔ С дълга дръжка през рамо
✔ Тип „докторска“
✔ С ресни
✔ Тип „кутия“
✔ Със странна форма

От ярко жълто до охра

Както вече разбрахте, в модните тенденции за пролет/лято 2015 и при най-модерните пролетни обувки за сезона, жълтото доминира във всичките му нюанси. Чантите не правят изключение. От ярко, през патешко жълто, до охра – няма жълти тоналности, които да не са на мода. Абсолютният хит на сезона!

Огромни чанти (“tote bags”)

Големите пазарски чанти, от английски - “tote bags”, рядко пропускат моден сезон, в който да не са сред фаворитите. Прекалено са удобни и практични, за да бъдат пренебрегнати. Освен това имат достатъчно пространство за безброй модификации.

Тип „кофа“ (“bucket bags”)

Няма как този модел да не ви е добре познат. Това са онези симпатични чанти, които обикновено се затварят с връв и вещите ви свободно се движат из тях. Талантът им да стоят стилно, както с официални дрехи, така и с ежедневни, ги прави предпочитан аксесоар за дамите, които обичат разнообразието.

Супер мини

Те са кокетни и шик. Те са с размери, достатъчни да поберат телефон и ключове. Те са супер мини чанти и са „must have“ покупка за пролет/лято 2015. С дълга дръжка или клъч – въпрос на стил, не на тренд, защото и двата модела са модерни.

С флорални мотиви

Микс от цветя в богата палитра от цветове – чантата с флорални мотиви е най-свежият моден аксесоар за сезона. Смело може да се впуснете в по-скъпа и по-качествена нова чанта на цветя, защото тенденцията всъщност е пролетна класика.

Многоцветни

Чантите в комбинация от поне 3-4 цвята са много предпочитани. Могат да освежат и най-скучния монохромен стайлинг. Някои от най-колоритните модели са микс не само от цветове, но и от материали.

С дълга дръжка през рамо

Един от най-предпочитаните модели за ежедневието. Ръцете са напълно свободни – удобство, което е голям плюс в забързания начин на живот. Размерът може да е всякакъв, формата, материалът и принтът – също.

Тип „докторска“

На пръв поглед са грубовати, но като се загледате, ще доловите цялата им класическа елегантност. Достатъчно големи да съберат всичко необходимо, тези чанти обикновено са с повече прегради и са перфектни органайзери.

С ресни

Каубойският стил завладя дрехите и аксесоарите на пролет/лято 2015. Чантите също. Най-хубавото е, че новите предложения от чанти с ресни са в разнообразни цветове и модели.

Тип „кутия“

Чантите тип „кутия“ имат едно основно предимство пред останалите чанти – формата им позволява отлично съхраняване на вещите, без мачкане, драскане и други повреди. Ефектната  визия ги прави предпочитан аксесоар не само за новия пролетно-летен сезон, а и за всеки следващ.

Със странна форма

Тук италианският бранд Moschino е големият фаворит. Всеки моден сезон лансират нова колекция от уникални чанти със странни форми. Препоръчвам да се снабдите с поне една „щура“ чанта, с която да се забавлявате с повод и без повод.

Прочетете още:

Пролет/Лято 2015: Жълто, карета и деним

6 тенденции при прическите, които ще бъдат актуални през 2015

Новият цвят на 2015 година

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти