Българка на световния финал на конкурса на Triumph

Скица на модела "Танцът на дракона"
Снимка: Triumph

Triumph за пета поредна година даде възможност на студенти по дизайн от цял свят да премерят сили в престижния конкурс за дизайн на бельо Triumph Inspiration Award.

След 3 поредни години в Европа – в столиците на модата – Милано, Лондон и Берлин, тази година  световният финал ще се проведе в Азия – на 19 октомври 2012, в Музея на Изкуствата Миншенг в Шанхай, Китай.

В тазгодишното издание на конкурса участват студенти по дизайн – победители в националните конкурси за най-вдъхновяващ модел бельо под мотото "Дракони и пеперуди", проведени в 31 страни по света.

България ще бъде представена от Елена Златева – студентка от НХА и нейният модел, наречен "Танцът на дракона".

И тази година всички почитатели на конкурса могат следят новините и събитията, свързани с него в страницата във "Фейсбук" и да гласуват за предпочитаният от тях модел на Triumphinspirationaward.com.

Гласуването стартира на 26 юли и ще приключи на 23 август.

Всички участници в он-лайн гласуването имат шанс да получат награда - на лотариен принцип ще бъде изтеглен един от тях, който ще получи като подарък пътешествие за двама в Шанхай, с уникалната възможност за присъствие на световния финал и запознаване с членовете на журито, както и джобни пари в размер на 5 000 RMB ( жънминби); а на други 9 ще бъдат раздадени комплекти бельо Triumph.

Световният победител ще бъде определен след дефилирането на всички модели на националните победители на грандиозен моден спектакъл в присъствието на световни знаменитости като дизайнерите Viktor&Rolf, известният фотограф Елен фон Унверт, топ моделите Хелена Кристенсен и Лили Коул, модни експерти  и журналисти от цял свят. 

Журито ще бъде в състав: Карен Мок – актриса, певица и топ модел, която живее в Хонг Конг, Джесика Мичибата – приятелката на пилота от Формула 1 Джейсън Бътън, китайската дизайнерка Ума Вонг, световноизвестният китайски фотограф Уинг Шия – автор на фотосесията за он-лайн гласуването и Франка Созани – главен редактор на италианското издание на "Vogue". Като глас на шести "член" на журито ще се брои резултатът от он-лайн гласуването.

Дизайнерският конкурс Triumph Inspiration Award стартира през 2008 и се утвърди като един от престижните конкурси за млади таланти.  В петте му издания са участвали повече от 9 300 студенти по дизайн от цял свят, провокирани да създадат най-вдъхновяващ модел на дамско бельо. Българските студенти по дизайн имаха възможност да се включат в конкурса от втората година на неговото създаване. През 2010 световният конкурс бе спечелен от българския представител – талантливият студент от НХА Николай Божилов и неговият модел "Морфология", който бе адаптиран за производство и продаван в избрани бутици на Triumph по целия свят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти