Слънчев ефект

Maкиажът на лятото носи очарованието на целунатата от слънцето кожа
Снимка: Chanel

Кристина Гочева

Където и да ви намерят лъчите на лятното слънце – в града или на ваканция, макиажът подчертава целунатата от слънцето кожа с безупречен тен, дръзки цветове и нюанси, разливащи пастелна романтичност между летните залези и морската шир. Този сезон летните колекции грим рисуват тенденции с отраженията на слънчевите лъчи в морето и със симфония от цветове, родени от очарованието на безкрайни плажове и екзотични дестинации.

Chanel събират есенцията на топлия сеон в колекцията Reflets d’Ete. В нея буквално се оглеждат "отраженията на лятото". Слънчевата визия на марката подрежда цветовете в микс от златен блясък за очите и тена, ярки топ спирали (лилава и оранжева) за върха на миглите, сочни устни в бонбонени нюанси и закачлив маникюр в жизнени тонове.

Колекцията на Clarins Colors of Brazil ни води към Рио и неговите мистични плажове, искрящо слънце, многоцветно очарование и непрестанно усещане за парти в ритъма на самба. В нея впечатлява водоустойчивото издание на спиралата Truly Waterproof Mascara с 12 часова дълготрайност, комбинираща дървесни восъци от горчив портокал и чисто масло от маслина, които обгръщат миглите в специален предпазен филм срещу влагата, морската вода, хлорираната вода в басейните и слънцето. Внимание заслужава и компактната бронзираща пудра – дует от матови нюанси (медно бежово и слънчево бежово) с минерални пигменти, улавящ светлината комплекс, екстракт от черна боровинка и бял чай срещу свободните радикали.

Tазгодушното издание на традиционната за Estee Lauder колекция Bronze Goddess включва комбинация от нежни телесни нюанси, подсилени чрез наситени цветове - с вариации от корал до къпина, окъпани в щедра позлата.

Слънца в кутийка

Пудрите с бронзиращ ефект са главен герой в лимитираните летни колекции.

Леката текстура на Diorskin Nude Tan Matte от Dior идва със свръхматов ефект и експертното действие на екстракт от сладък портокал за активна микроциркулация в кожата и трансперантни минерални призми за естествен тен.

Guerlain събират щедростта на топлите изгреви и залези в легендарната пудра-руж Terracotа - Теrra Tropica, както се нарича актуалната версия на бестселъра, покрива лицето с естествен бронзов воал и копринено сияние.

Компактна гел-пудра Phyto Touche Illusion d’Еte на Sisley осветява и изравнява тена с леки пигменти и изглаждащи пудри, които осигуряват прозрачен и съвсем естествен резултат.

Бронзиращата компактна пудра на Artdeco Bronzing Powder Compact SPF 15 oбещава леко, прозрачно покритие с естествен матов резултат без парабени, аромати, ланолин и минерални масла. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти