Пролетното настроение е изписано на лицето

Певицата Делта е прекрасен пример за свеж, пролетен грим
Снимка: Getty/Guliver

Лилия Огнянова

Със сигурност вече сте се уморили от зимата, от снега и калта и ви се иска топлото време да дойде по-бързо. Може сами да си създадете пролетно настроение като промените малко грима си. Само с няколко докосвания с апликатора за сенки и четка за пудра може да озарите лицето си и да изглеждате по-свежи и усмихнати.

Забравете за черния молив, тъмното червило или тоталната липса на грим и се насочете към сенките и ружа.

Насочете се към цветове, които са в топлата гама като корал, праскова и земно зелено. С тях обаче също не бива да се прекалява. Нанесени по правилния начин и в правилното количество те ще озарят кожата ви и ще ви направят да изглеждате свежи и подмладени. Тайната се крие в това, че са естествени, натурални цветове.

В прегръдката на зеленото
На клепачите може да поставите зелено. То е неутрален цвят като бежовото, само че е по-силно пигментиран. Не си купувайте цяла палитра в зелени тонове, а само един или два цвята, съобразени с цветовете на вашата кожа и коса. Ако сте с по-светла кожа, се насочете към пастелното зелено в цвят мента. По-смуглите дами могат да си позволят по-наситен цвят като горско зелено. За тези по средата са подходящи маслинено зелените тонове.

Никога не слагайте спирала за мигли в същия цвят като сенките ви. Тя трябва да е или кафява или черна. Също така нанасяйте сенки само на клепача, не на цялата площ до веждите. Под веждите може да нанесете само лек блясък, който ще "отвори" погледа.

Ако зеленото ви се вижда прекалено силен цвят, насочете съм към кафяво-бежовата гама. Тук отново е важно да не използвате прекалено тъмни и наситени цветове, за да не изглеждате силно гримирани.

Бузи като праскови
Ружът е особено важен, ако искате да не изглаждате бледи и измъчени. Трябва само много да внимавате с количеството, което нанасяте, за да не прекалите и да направите две огромни тъмни петна на бузите си. Забравете за розовото и червеното и си набавете руж в прасковен цвят. В него може да има леки блещукащи частици, които ще помогнат за озаряване на кожата ви. Ако сте по-мургави, се спрете на нюанс базиран върху червеникавото, но ако сте със светла кожа избягвайте всякакви тъмни цветове.

Коралови устни
Устните не трябва да са изсъхнали, напукани, с кожички и побелели, ако искате да изглеждате привлекателно. Пийте повечко вода и ползвайте редовно подходящ балсам за подхранване и заздравяване на нежната кожа на устните. Подберете правилното червило в цвят с коралови нотки.
Ако не искате цветът на устните ви да е прекалено тъмен, наситен и набиващ се на очи, използвайте пръстите си за нанасяне на текстурата. С леки потупващи движения минете по устните си и те ще изглеждат прекрасно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти