Какво представлява мицеларната вода?

Какво представлява мицеларната вода?
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Всяка уважаваща себе си дама знае колко е важно добре да почиства лицето си, ако иска кожата ѝ да остане за по-дълго красива и млада.

Дори и да не ползвате ежедневно грим, не бива да се заблуждавате, че кожата не се замърсява и няма нужда от почистване. Околната среда е достатъчно замърсена, особено в по-големите градове, а освен това самият епидермис се омазнява, отделя мъртви клетки и порите се запушват.

Затова правилната грижа за почистване на кожата е от огромно значение.

В последните години все по-усилено започнаха да се налагат на пазара мицеларните води.

Те са предпочитани от дамите, защото вършат по-добра работа от останалите почистващи продукти.

На първо място мицеларната вода не съдържа алкохол, оцветители, ароматизатори и сапун.

Тя е подходяща за всеки тип кожа и най-важното – може да се използва за третиране и на най-нежните места на лицето, като зоната около очите.

На практика мицеларната вода почиства абсолютно всичко – от червило, през фон дьо тен, руж, сенки за очи, дори и водоустойчив грим.

С нея можете да почиствате и освежавате кожата си, без да се страхувате от нежелани алергични реакции.

Мицеларната вода е подходяща дори за почистване на нежната бебешка кожа.

Какво е нещото обаче, което превръща този козметичен продукт в толкова ценен и незаменим елемент от ежедневната грижа за кожата?

Това се дължи на съдържащите се в нея мицели на естери на мастни киселини – частици, които абсорбират нечистотиите и замърсяванията.

При контакт на повърхността на кожата липофилните полюси на мицелите се разтварят и задържат във вътрешността на мицела излишния себум и замърсявания.

Това ще рече, че мицеларната вода почиства в дълбочина епидермиса и предпазва от запушване на порите и пораждането на други кожни проблеми.

Малко познат, но важен факт е, че мицеларната вода е измислена в лабораториите на френската дермокозметична компания Bioderma. Създадени преди повече от 20 години, и до днес продуктите от серията мицеларни води на Bioderma са с нестихваща популярност сред дамите. Можете да се запознаете с тях в детайли и да изберете подходящата за вашата кожа на bioderma-bg.com.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти