Какво казват ушите за външния ни вид

Какво казват ушите за външния ни вид
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Когато гледате критично лицето си в огледалото и се чудите дали това на челото ви е нова бръчица, със сигурност не обръщате много внимание на ушите си. Оказва се обаче, че именно те могат да ви състарят.

Според презентация на Британската Асоциация на естетичната пластична хирургия (BAAPS) състоянито на ушната мида е от особено значение за добрия външен вид на всяка жена. Освен това тяхна статистика показва, че все повече дами се подлагат на операция за коригиране на ушите.

Също като бюста и брадичката, ушите могат да увиснат лесно и това състарява вида на човек.

В този ред на мисли, е добре да се спомене, че трябва да се избягва носенето на тежки обеци. Хирурзите обясняват как именно тези аксесоари допринасят за по-бързото увисване на ушите и разваляне на цялостната им форма.

Ако меката част на ухото ви, която е най-популярното място за пробиване и поставяне на обеци, се разтегне прекалено много, единственият начин за възвръщане на стария й вид е пластична операция. Може и да се преустанови изцяло носенето на обеци. Тогава кожата малко по малко ще се събере, но никога няма да възвърне предишния си облик.

Хирургът Лесли Рейнолдс Кан от клиниката "Harley Street Skin" споделя, че е извършвал редица пластични операции на уши.

"Използваме радио-честотна техника, за да подмладим кожата на ушите", споделя Кан и допълва, че повечето му клиенти искат тази част от тялото им да изглежда подмладена, а не увиснала и сбръчкана.

Лесли твърди, че операцията на ушната мида е бърза и почти безболезнена, а периодът за възстановяване е много кратък.

Все пак, замислете се дали ви се иска да стигате до подобна интервенция или е по-добре да се ограничите в носенето на масивни и тежки обеци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти