Странни съвети за красота

Странни съвети за красота
Снимка: Thinkstock

Хората понякога правят луди неща в името на добрия външен вид и сякаш няма какво да ни учуди. Все пак, някои от тях наистина се ефикасни и не бива да ги игнорираме с лека ръка. Не вярвате ли? Първо ги изпробвайте, преди да ги отхвърлите. Някои от тях наистина могат да ви изненадат.

Маската с майонеза за подхранване на косата държи палмата на първенството. Всички мазнини в майонезата могат да бъдат враг за бедрата, но за това пък да бъдат приятели на скалпа. Това е един от онези стари съвети, които никога няма да се забравят без значение колко неприятно мирише! Не е нужно да оставяте да действа цяла вечер, напълно достатъчни са и 20-30 минути майонезена терапия, при това са достатъчни няколко лъжици.  

Ако имате сухи и напукани пети, бебешкият крем против обриви ще свърши прекрасна работа. Тази деликатна, нежна консистенция по магически начин ще изглади грубата кожа и ще защити краката ви. Марката не е от значение, а за аромат може би е добре да изберете такъв с ухание на лавандула, например!

Ако искате да изсветлите косата си по естествен път, изстискайте малко пресен лимонов сок в корените и облейте цялия скалп, преди да излезете навън – в градината или на плажа. Киселината в лимона реагира, когато взаимодейства с ултравиолетовите лъчи на слънцето и косата постепенно и равномерно изсветлява.

Искате ли да избелите зъбите си? Каша от пресни ягоди, използвани като паста за зъби, ще свърши чудесна работа и има страхотен вкус. Но все пак, не забравяйте след това да изплакнете добре устната кухина, тъй като киселината от ароматния плод не е нещо, което искате да оставите по зъбите си. Ягодите са страхотни и като природен  почистващ продукт за кожата.

Ако след солидно похапване, усещате корема си подут, не прибързвайте с медикаментите. Edna чаша вода с разтворена в нея една супена лъжица ябълков оцет може да ви помогне да се отървете от чувството на тежест в стомаха. Това "лекарство" действа толкова бързо, че след 10 минути ще се почувствате по-леки.

Има много други странни съвети за красота, които съвременната жена (и не само) използва всеки ден.

Смятате ли, че и вие прилагате някакви необичайни идеи за добър външен вид? Споделете ги с нас, моля.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти