Нежна кожа след епилация

Нежна кожа след епилация
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Епилацията не е от най-приятните козметични процедури, но търсеният ефект оправдава отделеното време за нея. Нежната и гладка кожа е винаги желана, така че се примиряваме с леко болезнените усещания по време на епилация.

Методи за отстраняване на нежеланите косми
Понятието "епилация" обобщава различни методи за отстраняване на нежеланите косми. След бръснене с еднократни или дамски електрически самобръсначки космите израстват по-груби на допир, но не стават по-дебели, въпреки че така ни се струва. Депилиращите продукти (депилатоари) се нанасят лесно и имат малко по-дълготраен ефект от бръсненето, но могат да предизвикат възпаление на кожата. Кола маската е дълготрайна процедура, която осигурява гладка кожа за около 4 седмици. Епилаторът също изскубва космите с корените и има ефект до месец. Електроепилацията, лазерната и фотоепилацията са постоянни методи за обезкосмяване.

Грижи за кожата след епилация
Козметичните фирми от доста време насам предлагат специални продукти за след епилация. Горещо ви препоръчвам да ги използвате, защото освен че правят кожата нежна и гладка, забавят растежа на космите, успокояват и защитават от възпаления. Важно е непосредствено след епилация да избягвате излагане на слънце и да не плувате, за да предпазите кожата от бактериална инфекция.

Ето няколко предложения за "разнежване" на кожата при и след епилация:

Епилатор Braun Silk-epil 5

Нежно премахва от корена дори и най-късите косъмчета и е изключително лесен за употреба дори в банята. И за финал, косъмчетата растат по-тънки и редки, което означава край на твърдите и "обърнати" навътре косми. За нежното епилиране на помощ идва уникалната dual Comfort System, която включва масажни ролки, както и охлаждаща ръкавица.

Линия депилиращи продукти Nair Brazilian Spa Clay

Новата линия депилиращи продукти Nair Brazilian Spa Clay дава възможност да се насладите на бразилска спа процедура, без да излизате от банята си. Освежаващата формула с козметична глина, богата на минерали, подхранва кожата и я прави сияйна, мека и гладка. Естествените съставки в продуктите Brazilian Spa Clay включват козметична глина (хума), екстракт от акай бери и масло от манго.

Avon Skin so Soft


Серия Silk Beauty от Oriflame

Гел за премахване на враснали косъмчета, 75 мл
Врасналите косъмчета вече са проблем от миналото благодарение на бързо абсорбиращия се гел със салицилова киселина. Комплекс за намаляване растежа на космите, протеини от коприна и екстракт от орхидея омекотяват и предпазват кожата. Тя е неустоимо гладка и ухае съблазнително.
Депилиращ крем за гладка кожа Silk Beauty, 100 мл
Нежен депилиращ крем, който премахва нежеланото окосмяване само за 5 минути. Хидратираща формула, която ефективно забавя растежа на космите и прави кожата мека и гладка като коприна. С включена шпатула.
Успокояващ лосион за тяло Silk Beauty, 200 мл
Успокоява и хидратира кожата след депилация. Забавя растежа на космите. С омекотяващи протеини от перла и защитаващи екстракти от орхидея. Елегантно ухание, което завладява.

Термална вода La Roche-Posay

Термалната вода La Roche-Posay притежава терапевтични свойства, доказани от дерматолозите. Може да се ползва при сърбеж, зачервяване, възпаление на кожата, алергични състояния; след бръснене, след епилация или козметични процедури; при спортуване или по всяко време на деня – за освежаване и тонизиране на кожата, независимо от възрастта.
* Препоръчителна цена в аптеките: 300 мл – 24,96 лв.; 150 мл – 16,34 лв.; 50 мл – 6,30 лв. През лятото на 2013 г. вземете термалната вода от 150 мл с подарък – термална вода 50 мл, удобен формат за чанта.

Масло с невен на Weleda

Деликатната и чувствителна кожа има нужда от специфични грижи. Маслото предпазва от неблагоприятното влияние на околната среда.  Продуктът е идеален за нежен масаж след къпане или почистване при бебета, деца и възрастни с чувствителна кожа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти