Как да стегнем кожата след отслабване

Как да стегнем кожата след отслабване
Снимка: Thinkstock

След драстично отслабване кожата има нужда от стягане, тъй като се е отпуснала. Още докато спазвате диета трябва да започнете с грижата за епидермиса, за да избегнете появата на стрии.

Добрият външен вид на кожата зависи от няколко неща: добро кръвоснабдяване, добро състояние на порите през които да диша, хидратация и подхранване. 

От основно значение за кожата са изграждащите средния ѝ слой белтъци колаген и еластин. Именно те отговарят за нейната стегнатост и еластичност.

Няколко са процедурите, които ако се прилагат редовно, ще помогнат на кожата да е стегната и хубава. 

Разбира се, на първо място е физическото състояние на тялото. Колкото по-обездвижени, толкова по-отпуснати, както мускулите така и кожата. 

Малко джогинг, пилатес, зумба, аеробика, плуване или друг вид спорт 3-4 пъти седмично помагат на добрия тонус, на борбата с излишните килограми и отпуснатата кожа. 

Контрастните душове са друг удачен начин за справяне с проблема.

Рязката промяна на температурата води до повишаване на циркулацията на кръвта и нивото на кислорода в нея.

Температурните амплитуди при контрастните душове помага за укрепване и нормализиране на нервната, кръвоносната, ендокринната система, мускулно-скелетната система, имунната система и е отличен начин да се подпомагане организма да се справи с физиологични и психологически стрес.

Благодарение на студените обливания и обтривания кожата и съединителните тъкани стават еластични.

Необходимо е тонизиране и овлажняване на кожата, както от вън така и отвътре.

Пийте много вода, преминете на подходящ хранителен режим (такaва е Средиземноморската диета), хидратирайте кожата с подходящи продукти.

Не забравяйте да пиете витамини, и хранителни добавки богати на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини.

Почиствайте кожата добре, за да може да диша.

Използвайте ексфолиант за тяло поне веднъж седмично. Той ще отстранява периодично горния мъртъв слой клетки, а това подобрява цялостното състояние на кожата.

Добавяйте няколко капки бебешко олио във ваната, докато се къпете. Така кожата ви няма да изсъхва от почистващите продукти и дори ще става по мека, приятна на допир и по-стегната.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти