Домашен ароматен крем против стрии

Домашен ароматен крем против стрии
Снимка: Thinkstock

Стрии и целулит – какво по-лошо за една жена.

Неприятната част е, че и двете са типични както за по-едри, така и за по-слаби тела. Просто понякога, когато природата е решила да те накаже, нищо не може да я спре.

Как да се борим с целулита сме ви казвали редица пъти- основното е с много спорт, вода, никакви цигари, по-малко сол и захар, и масажи.

За стриите също има редица решения – от това да ги игнорирате, през различни мазила до лазерно заличаване.

Решихме да ви споделим една лесна за изпълнение рецепта за направата на домашен лосион, който не само мирише омагьосващо и прави кожата гладка, но е с натурални съставки, които помагат при заличаване на неприятните „резки“ по тялото.

Нужни са ви:
* Какаово масло – половин чаена чаша
* Екстра върджин зехтин – 1 супена лъжица
* Домашен мед (най-добре захаросан) – 1 супена лъжица
Лавандулово масло – 3-4 капки

Какаовото масло се разтопява на водна баня и към него постепенно се прибавят останалите продукти. Бърка се внимателно, докато се получи хомогенна смес, след което оставяте да се охлади. Получената помада можете да съхранявате в подходящо бурканче или предварително измит контейнер от крем за тяло, например.

Нанасяте върху проблемите зони сутрин и вечер всеки ден. Кожата ви ще е мека и благоуханна, а вие спокойни, че не я третирате с нищо, включващо излишна химия и парабени.

Медът е се отразява по чудесен начин на епидермиса и с него може да мажете всякакви наранявания.

Какаовото масло омекотява кожата и помага в заглаждането на бръчките (и стриите), лавандуловата есенция от своя страна придава аромат, а и има способността да насърчава клетките да се регенерират.

Зехтинът е полезен за какво ли не. Ако си намерите домашен, натурален екстра върджин, то спокойно само него можете да мажете кожата. Важното е само тя да е влажна, за да попие добре. Това е най-добрата превенция на появата на стрии, а както знаем по-лесно е да предотвратим един проблем, отколкото след това да се кахърим с разрешаването му wink

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти