Пчелно млечице за косата

Пчелно млечице за косата
Снимка: Thinkstock

В началото на есента косата е нормално да започне да пада или да е толкова изтощена, че да загуби блясъка си. В нейна помощ се отзовава пчелното млечице.

Пчелното млечице е натурален пчелен продукт, който се цени високо. Пчелите го отделят, за да хранят с него младите пчели, търтеите и царицата майка.

То е белезникаво на цвят с особен мирис и кисело-сладникав вкус. Има висока биологична стойност и хранителен състав. Съдържа комплекс от 18 аминокиселини в структурите на десетки видове протеини, някои от които по функции се явяват физиологично активни ензими, въглехидрати, липиди, пептиди, мастни киселини, витамини (В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Е, Н, PP), минерали и др.

Този продукт се използва широко в козметиката. Специално в грижата за косата се среща, като съставка в някои шампоани и подхранващи ампули. Освен това е незаменима съставка на домашната козметика.

Предлагаме ви и лесна рецепта за приготвяне на домашна маска с пчелно млечице против косопад.

Необходими са ви:
200 г масло
1 жълтък
2 г пчелно млечице

Маслото се разтапя на водна баня, оставя се леко да изстине и към него се добавят жълтъкът и пчелното млечице. Сместа се разбърква, налива се в бурканче и се оставя в хладилник. Може да се използва в продължение на месец. Нанася се на косата и се оставя да преседи два часа, след което се измива с мек шампоан.

Грижа отвътре
Знае се, че косата е огледало на здравето ни. Затова, за да подобрим вида ѝ, е необходимо да вземем мерки и за засилването на целия ни организъм. Естествено, на помощ се притича пчелното млечице, а комбинацията му с женшен е известна още на древните китайски лечители. Днес може да се намери под формата на ценни ампули.

Женшен с пчелно млечице са ампули за тонус и енергия. Този продукт е чудесен стимулант за централната нервна система, като подсилва физическите и умственото способности, спомага за процеса на запомняне, намалява умората, прави косата здрава и блестяща. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти