Най-добрата прическа за лятото

Най-добрата прическа за лятото
Снимка: netinfo

Мария Николова

Притежателките на дълги, гъсти и живи коси могат да бъдат много горди със своята величествена прическа, но всички ще се съгласим, че лятото определено не обича дългата, разпиляна, необуздана грива.

В горещите юнски, юлски и августовски дни, винаги е по-добре да заложим на по-спретната и в същото време достатъчно ефектна прическа за визията си. Няма спор, всички се досетихте, че говорим за добрия стар господин кок, който определено можем да коронясаме и обявим за най-добрата прическа на лятото.

Защо кокът е чудесен за лятото?

Причините са безброй. Ще започнем с тази, че когато косата е уютно и послушно свита на кълбо, рискът от това постоянно да ни е горещо, премятайки я от една на друга страна, е драстично по-малък.

Освен това, кокът винаги е лесно решение за моментите, в които косата ни вече е започнала да се замърсява (както знаем през лятото това се случва още по-често), а не сме имали възможност да я измием.

Какви видове кок можем да си направим?

Отговорът на практика е всякакви. Наистина тази прическа позволява различни модни колаборации, вариращи от по-семпла, небрежна и изчистена форма на кока, до шедьовър, орнаментиран с всевъзможни плитки, панделки, ленти за глава.

Може да бъде направен в по-високо или по-ниско, може да бъде създаден чрез приспособление за кок или по съвсем обикновен начин – чрез увиване на косата. Въображението е напълно достатъчно, за да превърнете в косата си в същинско произведение на изкуството.

Как да си направим кок?

Неведнъж сме писали и показвали различни техники за направата на кок. Най-общо можем да обобщим, че кокът се получава, когато вържем косата на опашка и после увием опашката около себе си, докато не получим кълбо. Него, от своя страна, трябва да вържем и фиксираме добре с помощта на ластици и фиби.

Разбира се, това е най-бързият и лесен трик за превръщане на спуснатата коса в кок. В Edna.bg, а и въобще в интернет пространството, бихте могли да намерите безброй уроци чрез видео и снимки, в които стъпка по стъпка описват всички важни моменти за направата на един чудесен кок.

Едно е сигурно - кокът никога няма да излезе от мода, просто защото е великолепен!

Прочете още: Как да си направим двоен кок

Прочетете още: Красива прическа без много усилия

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти