Лесна прическа с плитка

Лесна прическа с плитка
Снимка: netinfo

Тази прическа е красива, женствена и лесна за направа в домашни условия.

Ако имате приятелка, която да ви помогне в сплитането, би било по-бързо и успешно, но и сами бихте могли да се справите. Трябва само да имате дълга, добре сресана коса, сръчни пръсти и най-вече желание.

След като косата ви е разресана, я разделете на две. Оставете си по един кичур пред лицето от всяка страна, а за да не ви пречат, ги хванете с фибичка или ластик. По желание може да нанесете предпочитан от вас стилизращ продукт преди да започнете със сплитането, за да бъде косата по-"послушна" и да издържи повече време прическата.

След това си изберете една страна, от която ще започва плитката - ляво или дясно. Разделете на три кичура и започнете постепенното сплитането. Не сплитайте цялата коса, а само горните пластове. Трябва да напредвате от едната към другата коса, като включвате нови кичури в плитката и пускате вече сплетените.

След няколко сплитания, да кажем три, взимате нов кичур. Ако сте започнали да плетете плитка от дясно на височината на слепоочието, то трябва да стигнете до ляво на нивото на челюстта или още по-долу, в зависимост колко е дълга косата ви.

Не се притеснявайте, ако има стърчащи кичури, това ще предаде неангажираност на косата и тя няма да изглежда като строго стегната в плитка.

За по-голямо улеснение, изгледайте видеото под статията и ще разберете нагледно как сплетете успешно косата си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти