Живот в розово

"Mademoiselle Ricciе"
Снимка: Nina Riccie

Кристина Гочева

Есента на нашето ароматно задоволство е обзета от истинска треска за розово, пленила артистичното въображение на не един и двама топ парфюмеристи, които разказват уханните си истории за вечното вдъхновение, придаващо смисъл на живота – любовта.

Парфюмът отдавна се е превърнал в официалния й говорител. Понякога шепне, друг път крещи, но винаги има какво да каже – за характера ви, за полета на фантазиите ви, за начина по който обичате, привличате и гледате на живота.

А животът е хубав - La vie est belle, заявяват ни от "Lancome" с новия си аромат-философия, който ни убеждава, че щастието не трябва да се преследва, то трябва да се избере.

За да изпълнят това ароматно творение с ум и душа и да отдадат почит към ириса, трима френски майстори на парфюмерията обединяват финия си нюх. Оливие Полж, Доминик Ропийон и Ан Флипо, залагат на силата на простотата.

За три години, без предварително подготвена база, само с 63 чисти съставки, което позволява всяка една напълно да се изяви, са изработени 5521 версии, преди рядкото благородство на ириса да се обедини с вълнуващата дълбочина на пачули и радващите по детски гурме акорди.

Парфюмеристът Франсоа Демаши потъва във въображението на криейтив директора на "Живанши" Рикардо Тиши, за да облече в аромат мистериозното черно цвете от неговите фантазии.

Така се ражда "Dahlia Noir", първият аромат, създаден във формат, импониращ на творческите търсения на Тиши и във версия - парфюмна и тоалетна вода.

Докато парфюмната вода е пудрено прелъстителна, тоалетната пленява със сладки нотки от мандарина, лимон и праскова, преливащи в среда от розови листенца и розов пипер до база от ванилия и топъл дъх на сандалово дърво.

"Nina Riccie" избират името на новия си аромат "Mademoiselle Ricciе", за да направят пътуване назад във времето към 60-те, когато лансират едноименната си модна колекция в САЩ.

Романтичният ароматен почерк днес, се носи на крилете на елегантността с неустоима свежест, постигната от пристрастяващото присъствие на столистна роза, шипка, розов пипер и розов лаурел върху основа от мускус и бяло дърво.

Новият аромат "Love, Chloе, Eau Florale" носи следи от пудрените нюанси на "Love, Chloe", но усещането от него е удивително свежо, деликатно и добавя ефирност към оригиналната формула, обогатена с листа мате.

В сърцето на аромата туптят флорални акорди, примесени със сладък грах. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти