Точковата терапия

"DOT" е личният подпис на Марк Джейкъбс
Снимка: Marc Jacobs

Кристина Гочева

След като полка точките на 83-годишната японска авангардна художничка Яйои Кусама завладяха света на модата с колекцията "Infinitely Kusama" - плод на сътрудничеството с творческия директор на "Луи Вюитон" ("Louis Vuitton") Марк Джейкъбс, дизайнерът отбеляза поредната си точка с нов аромат - "Marc Jacobs DOT".

Има някаква магия в начина, по който са "облечени" ароматите на Джейкъбс, нещо, което те кара да запазиш флакона като своя малка тайна. "DOT" събира важни и повтарящи се мотиви от креативната същност и кариера на Джейкъбс.

"Винаги са ме привличали кръглите форми. Харесвам сферите. Харесвам точките. Една от първите ми колекции бе изцяло на точки. Всичко започна с един пуловер, който оплетох заедно с моята баба", споделя Марк.

Пленяващият дизайн на "DOT" e поредното произведение на изкуството, криещо важна подробност. Той е третото проявление на топлата връзка между американския дизайнер и артистичните търсения на знакови японски творци като Такаши Мураками, Яйои Кусама и Саюри Шоджи - арт директорката, с която работи по последния си проект.

Марк смята, че десените на точки са винаги подходящи, а постоянното им присъствие в модата доказва правотата на неговото съждение. Достатъчно е само да си спомним тяхното осезателно влияние в пин-ъп стилистиката на 50-те, за да се убедим, че те са извор на вечно вдъхновение и заедно с райетата са обречени на нестихваща актуалност.

Ароматът "DOT" крие пленяващ флорален букет със сърце от жасмин, кокосова вода и портокалов цвят, затворени с капачка от красиво стилизирана пеперуда. Рекламната кампания е реализирана от немския фотограф Юрген Телър, с когото дизайнерът традиционно работи, а неконвенционалната красота на модела и актриса Коуди Йънг допълва посланието на най-артистичнoто ухание за сезона.

* Може да разгледате и последната колекция на Марк Джейкъбс за сезон пролет/лято 2013 в нашата галерия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти