С аромат на трюфели

Дъщерята на сър Пол Макартни не си дава почивка от работа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската дизайнерка Стела Макартни (StellaMccartney.com) обяви, че пуска нов парфюм, който ще включва нотки от трюфел.

Ароматът се нарича L.I.L.Y и ще бъде пуснат ексклузивно в магазина Селфридж в Лондон от 26 януари, а в останалите магазини - от 15 февруари.

L.I.L.Y е абревиатура от Linda I Love You ("Линда, обичам те") и е галеното име, което бащата на дизайнерката сър Пол Макартни дал на покойната си съпруга Линда. Изборът на трюфел от страна на Стела изглежда изненадващ, имайки предвид, че предишните й аромати бяха наситени с плодови и флорални нотки.

"Трюфелът е необичаен, но казах "ок" на Стела. Използвахме естествен екстракт от трюфел и всъщност съобщихме на доставчиците, че екстрактът ни е предназначен за ресторантите. Не исках да разкривам на хората какво правим", сподели парфюмеристът Жак Кавалие, който работил с Макартни.

Ароматът съдържа още нотки от момина сълза и дъбов мъх. Той ще се продава в комбинация с лосион за тяло и душ гел на цена от 25 до 100 долара.

Стела е щастливо омъжена за издателя Аласдър Уилис от 2003 г. насам и има четири деца от него. Освен с модните си колекции, дизайнерката е известна и с това, че е ревностна защитничка на вегетарианството.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти