Симо Колев: Противоположностите НЕ се привличат

Симеон Колев - Симо
Снимка: Личен архив

Противоположностите не се привличат!

Който ти е казал противното най-вероятно няма нищо общо с теб, ама просто иска да те вкара в леглото си и в момента те рути с разни приказки от казанлъшкия драматичен театър.

В някой етап от свалката ще ти пусне и атомната бомба - “това, което не ме убива, ме прави по-силен” или още по-гадното “животът не се измерва по броя на вдишванията, а с моментите, в които ти спира дъхът”, поглеждайки те с леко навлажнен поглед право в очите.

Ако му пуснеш, се отказвам от теб и повече няма да пиша.

Така, сега за противоположностите.

Скъпа, хората се събират не за са си правят живота черен, а да мелят заедно.

По възможност бяло брашно, а още по още по-голяма възможност – сходна емоционалност и сходни ценности. Това най-често става с еднакви убеждения, еднакъв поглед върху живота и еднакви ценности. Това, дето като сме различни и сме щели да се привличаме, като различните полюси на магнита, го разправяй на туристите. Това е любов и тя е подвластна на емоционални, а не на физически закони. Тя е по-силна от физиката и от гравитацията. (Това обяснява и защо грозни като смъртта мъже ходят с приказно красиви, а понякога и епохално тъпи жени. И обратно.)

Какви са противополжностите? Противоположности. Първоначално може да ти се стори забавно, интересно, екзотично. Това ще бъде за много кратко. Толкова кратко, че не си струва да разбираш колко кратко.

Противоположностите започват да си личат и да клатушкат цялата ви заедност.

Противоположностите са хора, които се интересуват от различни неща, смеят се на различни неща, говорят за различни неща, правят различни неща. Гледат в различни посоки. Една връзка трябва да има една посока. Скучна, банална, но и невинаги скучна и банална.

Една посока, скъпа. Кое не разбра?

Хората, които имат сходни интереси, ценности, абе всичко, което ти изброих в началото, могат да гледат в една посока и да гребат заедно.

Ако искаш истинска любов. От онези пламенните и силните, заради които хората страдат и не искат да изпуснат, тогава това е важно, защото точно тази любов – истинската, пламенната и силната, заради която хората страдат и не искат да изпуснат, изисква маратонско бягане. Не спринт. А маратонското бягане е това бягане, в която всяка фибра в тялото и душата на единия усеща всяка фибра в тялото и душата на другия.

Ще кажеш: Е, не е ли по-интересно, малко да има гъдел, нещо да се разбушува, да не е толкова равно, хармонично и припокриващо се?

А какво му е забележителното на сблъсъка на противоположностите?! Цял живот или доколкото издържите да се "дърлите" и да се чудите кой колко е дал и кой колко е отстъпил от същността си.

Е*аси “кефът”.

Човекът е един биологичен вид и като такъв му е заложено да се разбира по-добре с тези, които са като него.

Защо иначе на едно летище непознатите се групират около други непознати от тяхната раса? Или от тяхната националност.

Тук правя една важна бележка – това с националността рядко се отнася до местата по западните летища, от които излитат самолетите за България. Там най-често гледаш да се еманципираш от останалите българи. Разбирам те. И аз. Добре де, генерално ми схващаш логиката.

Любовта интуитивно търси хора, които да имат повече причини да са заедно и по-малко, които да ги разделят. Следи ги тия знаци, ама не разчитай, че хората просто си пасват и край.

Не, работата продължава.

Направи така, че този, който е с теб, да бъде твоят човек, а не просто човек с теб. 

Прочетете още от Симо Колев в Edna.bg:

Био идиоти

Дебела ли съм? Разбира се!

Така не правят майките

Смотаните кавалери на новото време

Какво си обещахме след лятото

Джуки и силикон

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти