Как да се наспиваш, когато имаш малко дете

Как да се наспиваш, когато имаш малко дете
Снимка: netinfo

Всеки родител знае, че когато бебето се появи сънят изчезва. В началото винаги е тежко, когато осъзнаеш, че нямаш никакви шансове да се наспиш добре и целият ти режим се завърта около този на бебето. Това води до изтощение, натрупване на стрес, а понякога и до депресия.

Ето няколко съвета как да успявате да се радвате на повече сън, без да загърбвате грижите за вашето съкровище.

Спете, когато и бебето спи
Сигурно ви се иска да използвате момента, че бебокът спи, за да свършите някаква работа или просто да поседите без да правите нищо и да си починете. Ако легнете обаче, и поспите заедно с детето ви, ще усетите как след това се чувствате много по-добре, отпочинали и спокойни и ще имате сили да свършите повече работа, отколкото ако будувате и сте грохнали от умора.

Скрийте часовниците
Няма нужда да следите часовника през пет минути и да си мислите, че по това време вече трябваше да спите или обратното - как може да спите в този час от деня. По този начин ще сте по-спокойни и ще намалите нивата на ежедневния стрес.

Помолете за помощ
Никой не казва да свикате цял отбор баби, лели и бавачки, за да ви помогнат да отгледате детето си, но ако има някой, който е готов да ви помогне и да гледа бебока за час-два, докато вие си отпочинете и поспите, би било чудесно.

Хранете се здравословно
Със сигурност няма да ви остава много време, за да си приготвите здравословен обяд, но когато се храните правилно, организмът се справя с физическото и психическо натоварване по-лесно. Освен това с правилния прием на хранителни вещества ще се радвате на повече енергия.

Кофеин или не
Не е нужно да се наливате с кафе и енергийни сокове, за да се държите будни и активни. Може да пробвате да пиете по-студени напитки. Изстудените течности също са в състояние да ви разсънят и ободрят. Не забравяйте да хапвате и достатъчно плодове и зеленчуци. Доказано е, че една ябълка разсънва повече от едно кафе.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти