Как да освежим въздуха у дома

Как да освежим въздуха у дома
Снимка: Thinkstock

Няма нужда да се дават излишни пари за освежители за въздух, които задължително са пълни с най-разнообразни химични съставки. Често точно благодарение на тях изпитваме чувство, че се задушаваме от прекалено силната миризма или дори се закашляме.

Единият вариант да освежите въздуха в дома, е с ароматни свещи или лампа с етерични масла. Относно свещите е по-добре да търсите ръчно изработени такива, а не най-обикновените и слабо ароматни, внос от Китай.

Що се отнася до лампите, в последно време те стават все по-разпространени и лесно откриваеми по различни магазини както за стоки за дома, така и за сувенири.

Работят изключително елементарно – в малко контейнерче се сипва вода с 1-2 капки етерично масло, а на обозначеното място на лампата се поставя запалена свещ. Именно тя нагрява водата и започва да се носи лекото ухание на етеричното масло.

Сега обаче, с помощта на Savvysugar.com, ще ви дадем още няколко лесни за изпълнение метода за направата на освежител за въздух.

Първото предложение е наистина елементарно. Трябва ви портокал, който се срязва и издълбава така, че да разполагате с две полукълба от кората му. Тези полукълба се пълнят с едрозърнеста сол (може и морска, идеята е да не е фино смляна готварска).

Така получените портокалови кълбета се поставят върху малка чинийка или пластмасова подложка и се позиционират някъде из дома. Портокалът ще пуска ароматните си изпарения към седмица-две, след това можете да го подмените с нов.

Друг метод е да си направите ароматен спрей.

Нужно ви е малко шишенце с пулверизатор/помпичка (такива се продават или можете да ползвате добре измито старо).

В него изсипвате (с помощта на малка фунийка най-добре) – 20 капки етерично масло по избор, ¼ чаша чиста водка, супена лъжица вода. По желание можете да прибавите и свежи ароматни билки. Готовата смес може да се пръска във въздуха, за да освежи помещението.

Разбира се, преди това е нужно стаята да е била проветрена. Застоялият въздух не може да бъде освежен с никакви методи и тактики.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти