Как да направим стъпалата меки и гладки

Как да направим стъпалата меки и гладки
Снимка: Getty/Guliver

Въпреки че времето днес не предполага носенето на отворени обувки, лятото наближава и облаците съвсем скоро ще отстъпят пред жаркото слънце.

Когато този момент дойде, неминуемо ще скочите в сандалите и любимата си лятна рокля и ще отидете на разходка в парка.

В момента, в който обувате летните си обувки обаче, ще забележите груби, напукани и не особено красиви пети. Как се е стигнало до тук? Ами, с това, че през зимата не сте обърнали особено внимание на краката си, най-малкото защото носите ботуши.

Сега краката ви напомнят за себе си и имат нужда от няколко възстановяващи процедури.

Ако положението е много лошо, най-добре първо посетете специалист. Козметичката ще се погрижи професионално за краката ви, ще отстрани успешно мъртвата тъкан и ще си тръгнете от салона с греещи и красиви стъпала. След това обаче трябва да поддържате състоянието на петите.

Ако нямате време за педикюр, може да си направите спа процедура у дома. Накисвате краката в топла вода, слагате специални соли или аромамасло, след това с пилата за краката отстранете мъртвата кожа, свалете стария лак, оформете ноктите, лакирайте се и за един час задръжте краката удобно вдигнати, за да сте сигурни, че няма да съсипете маникюра си.

Вечер преди лягане задължително мажете стъпалата си с подходящ крем. Това трябва да се прави на чиста кожа.
Освен това е добре да ползвате пудра за крака или спрей, преди да обуете обувките си. Това ще държи краката освежени през целия ден.

Ексфолиирайте стъпалата винаги щом си взимате душ и ги мажете след това с подхранващ крем.

Лятото, когато слънцето напече асфалта, той става прекалено горещ и това се отразява и на краката ни, освен ако не сме със сандали на много висока платформа. Петите се дехидратират и пукат.

Ако сте от хората, чиято работа е свързана със стоене по цял ден изправен на крак, значи трябва да сте особено внимателни към стъпалата си. Разтривайте ги редовно, дръжте краката вечер вдигнати по-високо, след като си вземете душ ги обливайте с хладка вода и не забравяйте да мажете обилно стъпалата си с подходящ крем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти