Как да се погрижим за стъпалата през зимата

Да се погрижим за стъпалата през зимата
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Прави ли ви впечатление, че през зимата ние дамите, се съсредоточаваме повече в грижите за косата и кожата на лицето и ръцете си, а за краката забравяме?

Може би това се дължи на факта, че стъпалата ни са скрити от хорските погледи в топли затворени обувки. Не трябва, обаче, да пренебрегваме грижата за крачетата.

Точно поради факта, че през студените месеци краката са скрити, забравяме за педикюра си, кожата по стъпалата загрубява, а ноктите не са в цветущо здраве.

Как можем да си помогнем сами? Първо като не забравяме да мажем стъпалата всяка вечер преди лягане с подходящ крем, устройваме си мини спа процедура за крака и им правим редовно масаж.

Кисненето в гореща вода с разтворена в нея морска сол е чудесен лек срещу измръзнали крайници, но не трябва да забравяте после да нанесете подходящ масажен крем. Що се отнася до педикюра, може да използвате момента, че не носите отворени обувки и да оставите за известно време ноктите си без лак върху тях.

Оформяйте ги редовно, почиствайте кожичките, но се ограничете до нанасяне само на заздравител. Нека ноктите си вземат почивка от багрилните вещества в лаковете и нека получат възможност да "дишат".

Ако кожата ви е загрубяла, не пропускайте да я изтърквате добре, за да отстраните мъртвите клетки и да я мажете с подходящ крем.

Зимните обувки също могат да причинят пришки и оттоци. Оттоците се получават, когато лимфата е възпрепятствана да се отича от долните крайници и се застоява в техните тъкани.

Тесните и неудобни обувки често могат да причинят този проблем. Решението се крие в това да си купувате обувки, които са с по-широко стъпало и не притискат прекалено много крака и в смяната на обувките - не ходете цяла седмица с едни и същи ботуши, а ги сменяйте.

Когато имате възможност, вдигайте краката на по-високо, а след баня може да ги обливате с по-хладка вода - ще подейства освежаващо. Масажът и физическата активност също да от значение.

Не пренебрегвайте стъпалата си през зимата, а ги подгответе за лятото. Ако нямате време да се занимавате сами вкъщи с разкрасителни процедури, може да се възползвате от редицата изгодни оферти, които се появяват в сайтовете за групово пазаруване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти