"Златни глобуси" получиха...

Актьорите от сериала "The Affair", който също бе отличен със Златен глобус
Снимка: Getty/Images

Единственият по рода си филм "Юношество", сниман над дванадесет години с едни и същи актьори, получи "Златен глобус" за най-добър драматичен филм на провелата се снощи неделя и се оказа най-големият победител на вечерта с три награди.

В Лос Анджелис раздадоха наградите на Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд - "Златен глобус" (Golden Globe Award).

Ричард Линклейтър бе обявен за най-добър режисьор, а най-добра актриса в поддържаща роля стана Патриша Аркет.

Филмът разказва за детството на момче, което се превръща в мъж в едно разкъсано семейство. филмът победи другия голям фаворит за "Златни глобуси" - "Бърдмен, или неочакваната добродетел на невежеството".

От този филм е ролята на Майкъл Кийтън, за която той получи "най-добър актьор в мюзикъл или комедия". А комедията в случая е черна и спечели за "най-добър сценарий" - Алехандро Гонзалес Иняриту, Никълъс Габън, Армандо Бо и Александър Динеларис.

Джулиан Мур за ролята си във "Все още Алис" и Еди Редмейн за играта си в "Теорията на всичко" също станаха носители на "Златен глобус".

Те спечелиха съответно в категориите "Най-добра драматична актриса" и "Най-добър драматичен актьор".

Най-добра актриса в комедия или мюзикъл стана Ейми Адамс за ролята си в "Големи очи". Тя спечели "Златен глобус" в съревнование с Емили Блънт за "Вдън горите", Хелън Мирън ("На един черпак разстояние"), Джулиан Мур за "Карти на звездите", Кувенжане Уолис – "Ани". Ролята на Адамс е във филм на Тим Бъртън, базиран на истинска история.

Актьорът Дж. К. Саймънс получи "Златен глобус" за поддържащата си роля във филма "Камшичен удар" (Whiplash). Режисьор на американската музикална драма от 2014 година е Деймиън Шазел.

В категорията "Най-добра комедия или мюзикъл" със "Златен глобус бе отличен "Гранд хотел Будапеща". Той се наложи над "Бърдмен, или неочакваната добродетел на невежеството", "Вдън горите", "Гордост" и "Свети Винсент".

Филмът на руския режисьор Андрей Звягинцев "Левиатан" спечели като "най-добър чуждоезичен филм".

"Как да си дресираш дракон 2" пък взе златото за пълнометражна анимация.

"Златни глобуси" бяха дадени и за музика и телевизионни участия.

Звездите, събрали се за церемонията по връчването на наградите "Златен глобус" в Лос Анджелис устроиха в неделя вечерта овация в памет на жертвите на парижките атентати от изминалата седмица.

Някои от тях, сред които Джордж Клуни, се появиха с баджове "Аз съм Шарли" (Je suis Charlie). Клуни стана "лице" на акцията като позира със взет на заем "Златен глобус".

"Заедно ние трябва да бъдем обединени срещу всеки, който би искал да потисне свободата на словото навсякъде, от Северна Корея до Париж", заяви Тео Кингма, HFPA, която предоставя Златните глобуси.

Така той намекна и за хакерската атака, ударила "Сони пикчърс" (Sony Pictures) и приписвана от САЩ на Пхенян.

Разгледайте снимки от събитието ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти