Светът на шоубизнеса е потресен от внезапната смърт на Уитни Хюстън

Кадър на певицата и дъщеря й Боби Кристина, запечатан през февруари 2011-та
Снимка: Getty/Guliver
Редица известни личности изказаха своите съболезнования от вестта, че една от най-великите световни певици е починала в ранния следобед на 11 февруари. Уитни Хюстън (48 г.) бе намерена в безсъзнание в наетата от нея стая, помещаваща се в лосанджелиския хотел "Бевърли Хилтън", но въпреки оказаната й от парамедиците спешна помощ, тя е издъхнала вчера към 16 часа местно време.

Новината стъписа целия свят само ден преди раздаването на най-престижните музикални награди "Грами". По първоначални, но все още спекулативни данни край тялото на певицата са били открити предписани медикаменти, а източници споделят, че предишната нощ тя се е забавлявала до късно в бара на въпросния хотел с група приятели. Също така по непотвърдена информация служители на хотела са я намерили във ваната, но не е ясно дали смъртта й е причинена от удавяне.

Боби Кристина, 18-годишната дъщеря на шесткратната носителка на "Грами", крещейки, се е опитала да влезе в "Бевърли Хилтън" заедно братовчедката на Уитни, изпълнителката Даян Уорик, за да види тялото на своята майка, но полицията не ги е допуснала в сградата.

От друга страна пък майката на Уитни - в лицето на госпъл певицата Сиси Хюстън - се била чула с нея половин час преди злощастното събитие и заявила, че гласът й звучал съвсем нормално.

"Съсипана съм от смъртта на моята приятелка и несравнима певица", гласяха думите на Марая Кери, която записа дуета When You Believe с Хюстън през 1998-ма.

"Обичам те, Уитни", изтъкна нейният бивш съпруг и баща на единственото й дете Боби Браун.

"Шокирана съм от тази ужасна новина", сподели пък кралицата на латино музиката Глория Естефан.

"Моето е само едно от милионите сърца, скърбящи за Уитни в този момент. Винаги ще съм ти благодарна за начина, по който изпя песента ми I Will Always Love You, a аз мога само да добява, че винаги ще те обичам", коментира една друга икона, но в кънтри музиката Доли Партън на личната си страница в "Туитър".

"Загубихме още една легенда", допълни Кристина Агилера.

"Няма място за думи, а само за сълзи", бяха част от съболезнованията на Риана, която в момента репетира за предстоящата си изява на церемонията по връчването на 54-те поред отличия "Грами".

"Господи, само не и Уитни. Най-великата за всички времена", изказа своите мисли хип-хоп сензацията Ники Минаж.

Основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг благодари на Хюстън за невероятната й музика, а откривателят и продуцентът на Уитни Клайв Дейвис написа, че е отчаян от загубата на човека, който означава толкова много в неговия живот.

"Тя имаше всичко - от красотата до невероятния талант. Колко жалко, че това не й донесе същото щастие, каквото на нас", каза по този мрачен повод Барбара Стрейзанд.

Британският телевизионен продуцент и водещ Саймън Коуел съще бе подвластен на всеобщата скръб и разказа, че е обмислял да покани дивата като жури за втория сезон на американския вариант на музикалния формат "Екс Фактор" (X Factor).

Уитни Хюстън е абсолютно явление в музикалната история, а невероятният й глас я прави най-продаваната изпълнителка през 80-те и началото на 90-те години. От нейните албуми са изкупени над 170 млн. копия в световен мащаб.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти