Умишлено създаден ли е скандалът между Елтън Джон и Долче и Габана

Долче и Габана
Снимка: Getty/Images

В началото на седмицата избухна скандал след изказването на Доменико Долче от дизайнерското дуо "Dolce&Gabbana".

Той заяви, че като вярващ католик не може да приеме метода на зачеване ин-витро и обяви, че децата, родени с такова зачеване, са "синтетични", избирани от сперма по каталог.

Изказването му силно засегна сър Елтън Джон, който има две деца от сурогатна майка, родени благодарение на ин-витро процедури. Елтън Джон публично се изправи срещу дизайнерите и техните изказвания и призова за пълен бойкот на продуктите им.

"Кои сте вие, че да наричате моите прекрасни деца "синтетични", написа певеца в профила си в Туитър и от там започна скандала.

Сега Долче и Габана се опитват да оправят нещата, като поясняват, че не са имали ничии деца конкретно, а са изразили личното си мнение.

Стефано Габана заяви:

"Ние говорихме за нашия начин на виждане на нещата, но нашето намерение не е било да съдим избора на другите хора. Ние вярваме в свободата и любовта".

След техните първоначални коментари, в които заявиха, че "се противопоставят на осиновяването от гейове, защото единственият вид семейство е традиционното" и "животът има естествен ход, има неща, които не трябва да бъдат променяни", сър Елтън Джон им отговори остро в социалните мрежи.

"Трябва да се засрамите от това, че размахвате своите малки съдещи пръстчета към процеса на ин витро – чудо, което позволява на легиони от любящи хора, както хетеросексуални, така и хомосексуални, да изпълнят мечтата си да имат деца", написа Елтън Джон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти