Синди Крауфорд: една жена на 53, която няма от какво да се срамува

синди крауфорд
Снимка: Getty Images / Gulliver

Днес световноизвестеният модел Синди Крауфорд навършва 53 години.

Тя е популярна освен със зашеметяващия си външен вид, впечатляващ дори и на 52-годишна възраст, и с това, че не се срамува и страхува да бъде изцяло себе си. Да показва себе си естествена, истинска, без следа от Фотошоп или грим по снимките си.

Манекенката, която е майка на две деца, често пъти досега е обичала да провокира стандартите, наложени от модната индустрия.

 

Leaving on a a jet plane...and second day hair is just as good! Thanks @JenAtkinHair!

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Преди няколко години Синди снима фотосесия за априлския брой на мексиканското издание на списанието "Marie Claire". Тогава дългокраката брюнетка позира по бельо, а някои от снимките не минават допълнителна компютърна обработка. Една от тях става публично достояние в началото на 2015-а, но високата 1,75 дама не се възпротивява, че кадърът са се появили на бял свят.

Въпросната снимка Синди (уж без Фотошоп, но всъщност с използван такъв за създаване на повече дефекти по тялото ѝ, отколкото всъщност има)
Снимка: Marie Claire

Нейната цел е да покаже, че и манекенките имат недостатъци, че знаменитостите са нормални хора, като всички нас, с тела, които също имат несъвършенства. Затова и на фотоса, който придоби световна популярност, ясно личи, че и тялото на Синди не е идеално - като всяко женско тяло в края на 40-те, белязано от годините - със стрии, целулит, петна и не толкова стегната кожа.

Само че това по никакъв начин не променя факта, че женското тяло е красиво, независимо от възрастта, следите на времето и фигурата. Включително и нейното.

 

Reading up on some #EverdaydayChic. Congrats on the book launch, @MollyBSims!

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Впоследствие се оказа, че снимката не е напълно реална - необработени снимки от конкретната фотосесия наистина е имало, но специално тази била с подсилен "негативен ефект" върху тялото на Синди - вероятно от Фотошоп (само че използван не с разкрасителна, а със загрозяваща фунцкия), или от лошо осветление, или неправилен ъгъл на снимане. Факт е обаче, че Синди устоя геройски на този скандал и дори намери положителен развой от него - тя сподели, че е щастлива, че кадърът е предизвикал такъв медиен шум около изкривените страндарти за красота.

 

An #Amla a day keeps the doctor away. Thank you @DrKanodia90210!

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Смелостта на Синди заслужава адмирации и защото тя е една от малкото жени в световната мода, които се осмеляват да позират без капка грим. И признаваме, изглежда невероятно.

 

World Series ready ⚾️

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Моделът, притежател на една от най-сексапилните бенки на лицето, се обявява твърдо против изкривените послания на модните и козметични брандове. Тя не е съгласна с действителността, в която представата за красота на мъжете и жените е увредена, самочувствието и увереността на жените се потъпква, а броят на момичетата, страдащи от хранителни разстройства и депресивни състояния рязко се увеличава.

 

#BTS On set today with @MeaningfulBeauty. @StewartShining approves!

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Затова, сред всичката тази суета и измислица, Синди е лъчът светлина и надежда в шоубизнеса. Откровена, честна, пряма, истинска, стойностна... такава, каквато трябва да бъде всяка една жена.

 

That's a wrap. Happy Thanksgiving everyone!

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Възхищаваме ѝ се и за красотата, и за начина ѝ на мислене и споделяме с вас един от най-въздействащите ѝ цитати:

"Наистина мисля, че всяка възраст те учи да се чувстваш комфортно в кожата си... Ако жените се отнасяха към себе си със същото приемане и любов, с които се отнасят към близките си, това щеше да е наистина прекрасен дар за всички нас. Тайната, която те прави привлекателен, е увереността. Именно нея виждат хората."

 

Sandy on set today with @townandcountrymag. More coming soon!

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти