Гениалната актриса Джуди Денч се бори със сериозно очно заболяване

Макар и с малка роля в новия филм Моята седмица с Мерилин, Джуди Денч остава на преден план с изпълнението си
Снимка: Getty/Guliver
77-годишната английска актриса Джуди Денч разкри, че страда от прогресиращо заболяване на очите, което може да предизвика и слепота.

"Вече не мога да чета сценариите за новите си роли, затова карам близки да ми помагат с тази задача, преразказвайки ми сюжета", допълни носителката на "Оскар" (1999 г.) за поддържаща женска роля към филма "Влюбеният Шекспир".

Всъщност състоянието й е свързано с нейната възраст и представлява отслабване на очната мускулатура, което ограничава доброто виждане и фокусиране.

Познатата ни и от поредицата за Джеймс Бонд Денч коментира, че вече все по-трудно различава лица, ако не са достатъчно близо до нея, но това положение ни най-малко не потискало жената, печелила 10 пъти наградата на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА), която допълва, че мислите за отказване от големия екран изобщо не стоят пред нея на този етап.

"Докато все още има надежда да работя, няма да се откажа", разказва Джуди.

Медиите на Острова пишат, че и нейната майка също е страдала от подобен проблем, но със съвременните методи на лечение имало голям шанс здравето на талантливата актриса да бъде стабилизирано.

Денч има плеада от отличия, като едно от най-запомнящите се е и офицерският чин, връчен й през 1970-та от Ордена на Британската империя, а 1988-ма е годината, в която същата бива удостоена и с почетното звание "Дама-командор" (Dame Commander) лично от кралица Елизабет II.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти