Наградите "Еми" и обувките на Сатаната

Джулия Луис-Драйфус и Тони Хейл
Снимка: Getty/Images

"В обувките на Сатаната" спечели престижната награда "Еми" за най-добър драматичен сериал на церемонията, която се състоя тази нощ в Лос Анджелис.

Сериалът, който получи осем номинации в шест категории за тазгодишните награди "Еми", вече е носител на много други отличия във всички категории, но за първи път печели в категорията най-добър драматичен сериал на 65-та церемония по раздаването на наградите, смятани за телевизионния еквивалент на наградите "Оскар".

"В обувките на Сатаната" разказва историята на учител по химия, който става наркобарон. Той спечели Еми и в категорията най-добра поддържаща актриса в драматичен сериал за Анна Гън. Последният епизод на сериала, който има общо пет сезона, ще бъде излъчен идната неделя.

Джеф Даниел отнесе наградата за най-добър актьор в драматичен сериал за ролята си в "Нюзрум". Това е първата награда "Еми" за актьора, който изпълнява ролята на известен телевизионен водещ.

Клеър Дейнс получи отличието за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята ѝ на агент на ЦРУ в сериала Homeland. Сериалът беше удостоен с още една награда за най-добър сценарист, присъдена на наскоро починалия Хенри Бромел.

В комедийния жанр "Модерно семейство" спечели награда Еми за най-добър комедиен сериал за четвърта поредна година.

Джулия Луис-Драйфус, която играе ролята на вицепрезидент на САЩ в сериала на HBO "Вицепрезидент" отнесе приза за най-добра комедийна актриса.

Най-добър комедиен актьор е Джин Парсън за ролята си в "Теория за големия взрив", излъчван от Си Би Ес.

Биографичният филм "Моят живот с Либърейс" за живота на ексцентричния пианист, излъчван от HBO, спечели три престижни награди – най-добър телевизионен филм или минисериал, най-добър режисьор в същата категория за Стивън Содърбърг и най-добър актьор за Майкъл Дъглас.

Традиционната телевизия надделя над сериала "House of Cards", който не успя да напише история, печелейки първи награди Еми, както очакваха критиците. Сериалът се излъчва само в интернет и може да се гледа на таблети или смартфони.

Вълнуваща почит беше отдадена на звездата от "Семейство Сопрано" Джеймс Гандолфини и на Кори Монтейт от "Клуб Веселие", които починаха през юни. 

Повече снимки от събитието можете да видите ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти