Модните икони през погледа на Моника Белучи

Модните икони през погледа на Моника Белучи
Снимка: Getty/Guliver

Моника Белучи е известна със своята невероятна женственост и изискана красота.

Не един път именно тя е обявявана за модна икона, а дизайнерите Долче и Габана не веднъж са я избирали за рекламно лице на кампаниите си.

Сега обаче Белучи сама посочи кои жени определя като модни икони. И това са италианските жени. Актрисата твърди, че средиземноморските дами са естествено стилни и винаги излъчват женственост и елегантност, идващи от тяхната култура.

"Мисля, че италианските жени имат повече женственост. Аз израснах в Перуджа, Умбрия, в свят извън модата, така че научих за нея, едва когато пораснах и напуснах града.

В Милано жените са много запленени от модата и всички големи модни марки са там, но не смятам, че те изпитват натиск да изглеждат добре през цялото време", споделя Белучи.

"Италианките се грижат за себе си, те имат специална връзка с красотата, а в Милано тя е дори още по-силна. Стилът там е по-елегантен и консервативен в сравнение с Рим", допълва актрисата.

48-годишната красавица стана лице на модна къща "Dolce & Gabbana", след като за първи път участва в техни ревюта на 25-годишна възраст. Тя споделя, че според нея двамата дизайнери са символ на ревностна италианска вярност и уважение към чувствените жени с пищни извивки.

"Прекрасно е да работя с тях. Това е истинска италианска история за любов и приятелство, важните неща в живота. Когато правим фотосесии, това не е работа, това е като да се забавлявам с моите приятели, създавайки красиви снимки заедно.

Като средиземноморски хора ние имаме един и същи идеал за красота", разказва Белучи.

"Ако бях французойка, щях да кажа, че идеалът е Брижит Бардо или Катрин Деньов, но аз съм италианка, така че израснах с актриси като Джина Лолобриджида и София Лорен, те са нашият идеал за красота", споделя още тя.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти