Любимката на британците

Любимката на британците
Снимка: Getty/Images

Певицата Адел беше определена за любимия артист на британците в обществено допитване осъществено вчера, когато тя отпразнува 24-я си рожден ден.

Според данните 730 000 почитатели я поставили на първо място. Освен това феновете на певицата похарчили над 36 милиона паунда за свързани с нея стоки и за билети за концертите й между 2011 и 2012 г.

Това е още една изключително успешна седмица за Адел, след като албумът й "21", достигна нови висоти. Той надмина по продажби дори албума на Майкъл Джексън "Трилър" тази седмица и се превърна в петия най-продаван диск на всички времена.

Данните на Официалната чарт компания показват, че вторият албум на певицата е бил продаден в 4 274 300 копия, с 500 повече от албума на Джако. В класацията на компанията за продажба на билети StubHub за любимите артисти на британците Адел изпреварва групата "Тейк Дет", която е била посочена като любима от 700 000 почитатели. Същият брой хора на възраст между 16 и 54 години са гласували за Колдплей.

Почитателите на "Тейк Дет" са похарчили най-много пари за билети за техни концерти и за стоки, свързани с тях, близо 40 милиона паунда. Почитателите на "Колдплей" пък са дали едва 15 милиона паунда през миналата година.

На четвърто място британците са поставили групата "Фу Файтърс" и изпълнителката Пинк, като за всеки от тях са гласували 400 000 души, а Риана е била подкрепена от 370 000 жители на Острова, които са похарчили за билети за нейни концерти и за стоки, свързани с нея, общо 11 милиона паунда.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти