Кратка биография на Никол Кидман

Никол Кидман
Снимка: Getty/Guliver

Никол Кидман (на английски: Nicole Mary Kidman) е известна в цял свят актриса.

Родена в Хонолулу, Хавайските острови, на 20 юни 1967 година, в семейството на Джанет Ан Мак Нийл Кидман и д-р Антъни Дейвид Кидман. Семейството е родом от Австралия.

Баща ѝ е биохимик и клиничен психолог в Лейн Коув, Сидни и писател. Участвал е активно в работническото движение.

Майката на Никол е била инструктор на медицински сестри и редактор на книгите на своя съпруг.

Към времето на раждането на Никол баща ѝ е научен сътрудник в Националния Институт за умствено здраве във Вашингтон.

Когато Кидман е 4-годишна, семейството се завръща в Австралия.

Бъдещата актриса започва да взима уроци по балет, а по-късно учи в Младежкия театър на Сейнт Мартин, Австралийския театър за младежи и в театъра "Филип Стрийт".

Бащата на Никол е карал нея и сестра ѝ да изпълняват разнообразни физически упражнения, включително и лицеви опори.

Въпреки че е една от най-известните холивудски актриси,http://www.edna.bg/izvestni/nikol-kidman-stava-princesa-4626265. Това става ясно за широката аудитория след дебюта ѝ във филма "Мулен Руж".

Там тя си партнира с Юън Макгрегър и двамата изпълняват песента "Come What May" от саундтрака на филма. Парчето дебютира на 27-мо място в британските музикални класации.

По-късно си сътрудничи и с Роби Уилямс за кавъра на песента "Somethin' Stupid". Песента достига 8-мо място в австралийската ARIAnet класация за сингли и е номер 1 в продължение на 3 седмици във Великобритания. Това е британския коледен сингъл номер 1 за 2001.

През 2006, тя участва с гласа си за анимирания филм "Happy Feet", а едновременно с нейния вокал на песента на героя Норма Джийн "heartsong", малко променена версия на "Kiss" на Принс.

През 2002 година Никол получава "Оскар" за най-добра женска роля за изпълнението си на Вирджиния Улф във драмата "Часовете".

От 1991 до 2001 актрисата е омъжена за Том Круз. Двамата имат две осиновени деца, а Круз имал навика да нарича съпругата си „Дивата авсралийка“. Въпреки това, повечето роли на Кидман в киното са на по-студени и сдържани, поне на пръв поглед жени.

От 2006 година до сега Никол е щастливо омъжена за кънтри певеца Кийт Ърбан. Двамата имат две биологични деца, като първото – Съндей Роуз, Никол ражда на 41 години. Четвъртото ѝ дете – Фейт Маргарет, се появява на бял свят две години по-късно, балгодарение на сурогатна майка.

През 2001 година сп. „Пийпъл“ ѝ отсъждат приза за една от най-интересните личности на годината.

Алергична е към ягоди и е висока забележителните 180см, което я прави по-висока и от Том Круз и от Кийт Ърбан.

Добра приятелка е с Рене Зелуегър, Ръсел Кроу, Джим Кери и Мерил Стрийп.

Била е рекламно лице на Chanel и марката часовници Omega.

Нейни цитати са: "Какъв е смисълът да правиш нещо добро, когато никой не те гледа", "Няма нужда да си гола, за да си секси" и "Обичам актьорската игра, но много по-забавно ми е да заведа децата си на зоологическа градина."

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти